Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Rabobank laat KPN-klanten betalen met Android-smartphone

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Rabobank-klanten met een KPN-abonnement kunnen betalen met hun smartphone via de gratis Rabo Wallet app. Er is wel een speciale simkaart nodig met ingebouwde NFC-chip én een Android-toestel. Bezit je een iPhone dan kun je er geen gebruik van maken. De nieuwe betaalmogelijkheid werd al in januari aangekondigd, maar is nu beschikbaar voor alle klanten van KPN, Telfort en Simyo van zestien jaar en ouder.

Hoe werkt het?

Gebruikers kunnen hun bankpas digitaal opslaan in de Rabo Wallet-app, waar ook klantkaarten en kortingsbonnen kunnen worden opgeslagen. Via een NFC-simkaart van KPN kan vervolgens contactloos worden RaboWallet Rabobankbetaald (je hebt dus een speciale simkaart nodig, een telefoon met een NFC-chip volstaat niet). Net als bij NFC-betalingen met de bankpas kunnen bedragen tot 25 euro zonder pin betaald worden. Gebruikers hoeven de app niet te openen, maar moeten de telefoon wel uit de slaapstand halen. Met de app betaal je ook parkeerkosten en check je je saldo. De betalingen worden direct van de betaalrekening afgeschreven, net als bij het gebruik van de bankpas.

Speciale simkaart én Android-toestel

De speciale simkaart wordt sinds 1 januari standaard geleverd aan nieuwe klanten. Bestaande KPN-klanten kunnen een vervangende simkaart aanvragen. De NFC-chip kan gelijktijdig voor meerdere toepassingen gebruikt worden. Onlangs liep er een pilot waarbij een smartphone gebruikt kon worden als OV-chipkaart. Contactloos betalen met de Rabo Wallet-app en een NFC-simkaart werkt volgens de Rabobank met alle Android-toestellen die versie 4.4 of hoger draaien, met uitzondering van de Nexus-smartphones. 

ING Bank niet afhankelijk van simkaart

Ook ING klanten kunnen contactloos betalen. Het betalen met een smartphone is bij de ING Bank niet afhankelijk van een simkaart. De app van die bank werkt op alle Android-toestellen die een eigen NFC-chip hebben. Dit heeft als voordeel dat alle ING-klanten die over een Android smartphone (Android 4.4 of hoger) met ingebouwde NFC chip beschikken, mobiel kunnen betalen met hun toestel. 

Geactualiseerd: vrijdag 22 april 2016

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie