Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rabobank introduceert betalen via 06-nummer

door Margot Meendering

rabobank.jpgVoortaan kunnen klanten van Rabobank geld overmaken en ontvangen via een 06-nummer. Het invullen van een IBAN-rekeningnummer is hierbij niet meer nodig.

Rabobank is de eerste grote bank die deze dienst beschikbaar stelt. Ontwikkelaar SurePay, dat onderdeel is van de Rabobank Groep, verwacht dat andere banken ook gebruik gaan maken van de dienst. In de bankieren app van Rabobank kun je een telefoonnummer aan een IBAN-nummer koppelen. Door deze koppeling kunnen anderen geld naar je overmaken door je telefoonnummer in te voeren in plaats van je rekeningnummer. Je moet ook de naam van de ontvanger invullen, anders kun je geen geld overmaken. In de app zie je dat je een telefoonnummer kunt invoeren op dezelfde plek als een rekeningnummer.

 betalen.png

Naam-nummer check

Rabobank checkt of de naam en het telefoonnummer bij elkaar horen. Als alle gegevens kloppen wordt het geld overgemaakt. Deze extra check maakt het een veilige manier van geld overmaken. 
SurePay heeft eerder de IBAN-naamcheck geïntroduceerd. Hiermee kan de bank controleren of het IBAN-nummer dat je invult wel hoort bij de naam van de ontvanger. Zo wordt voorkomen dat je geld overmaakt naar de verkeerde persoon.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie