Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Rabobank introduceert betalen via 06-nummer

door Margot Meendering Leestijd: 1 minuut

rabobank.jpgVoortaan kunnen klanten van Rabobank geld overmaken en ontvangen via een 06-nummer. Het invullen van een IBAN-rekeningnummer is hierbij niet meer nodig.

Rabobank is de eerste grote bank die deze dienst beschikbaar stelt. Ontwikkelaar SurePay, dat onderdeel is van de Rabobank Groep, verwacht dat andere banken ook gebruik gaan maken van de dienst. In de bankieren app van Rabobank kun je een telefoonnummer aan een IBAN-nummer koppelen. Door deze koppeling kunnen anderen geld naar je overmaken door je telefoonnummer in te voeren in plaats van je rekeningnummer. Je moet ook de naam van de ontvanger invullen, anders kun je geen geld overmaken. In de app zie je dat je een telefoonnummer kunt invoeren op dezelfde plek als een rekeningnummer.

 betalen.png

Naam-nummer check

Rabobank checkt of de naam en het telefoonnummer bij elkaar horen. Als alle gegevens kloppen wordt het geld overgemaakt. Deze extra check maakt het een veilige manier van geld overmaken. 
SurePay heeft eerder de IBAN-naamcheck geïntroduceerd. Hiermee kan de bank controleren of het IBAN-nummer dat je invult wel hoort bij de naam van de ontvanger. Zo wordt voorkomen dat je geld overmaakt naar de verkeerde persoon.

Geactualiseerd: dinsdag 15 december 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie