Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rabo Mobiel van Orange naar netwerk KPN

15 reacties

Rabo Mobiel gaat vanaf medio april 2008 gebruikmaken van het mobiele netwerk van KPN. Vanwege de overname van Orange door T-Mobile heeft Rabo Mobiel zich de afgelopen maanden opnieuw georiënteerd op de telecommarkt.

Nieuwe simkaart 
Volgens de aanbieder zullen klanten vrijwel niets van de overgang merken. Zij krijgen een nieuwe simkaart waarna ze met hun bestaande telefoon toegang krijgen tot alle gebruikelijke diensten, maar dan via het KPN netwerk. Vanaf half mei gaan bestaande klanten over naar het nieuwe netwerk en de verwachting is dat de gehele migratie tot de zomer zal duren.

Nationale tarieven gelijk; internationale tarieven aangepast
 De nationale tarieven van Rabo Mobiel blijven van toepassing, tarieven voor bellen in en naar het buitenland worden wel gewijzigd doordat er een onderscheid gemaakt wordt in het bellen naar een mobiel of vast nummer in het buitenland. Hierdoor zullen sommige tarieven iets stijgen en andere iets dalen. Per saldo betekent dit dat de gebruiker er weinig van zal merken, aldus Rabo Mobiel.

Nieuwe diensten
Vanaf half april zijn de nieuwe tarieven te vergelijken op Bellen.com. Enkele nieuwe diensten zoals MMS en breedband mobiel internet (UMTS) worden aan de bestaande Rabo Mobiel diensten toegevoegd. 

Vergelijk Rabo Mobiel m.b.v. de Belwijzer Mobiel                                                                                       

Reacties (15)

Geplaatst door: bvanduijn ()

🙂hallo ik zou zo graag weten hoe ik mijn netwerk op mijn rabo mobiel kan krijgen.Er staan veel tekens op de meeste heb ik gevonden.Krijg steeds wap of wrapniet gevonden.ik heb een rabo mobiel en het bevalt me prima maar ik wil er zo veel mogelijk op hebben.Ik hebmaar een oude computer en geen laptop.ik hoop dat u me begrijpt.groeten Bertie van duijn.

Geplaatst door: bvanduijn ()

hallo ik zou zo graag weten hoe ik mijn netwerk op mijn rabo mobiel kan krijgen.Er staan veel tekens op de meeste heb ik gevonden.Krijg steeds wap of wrapniet gevonden.ik heb een rabo mobiel en het bevalt me prima maar ik wil er zo veel mogelijk op hebben.Ik hebmaar een oude computer en geen laptop.ik hoop dat u me begrijpt.groeten Bertie van duijn. 🙂

Geplaatst door: n ()

Dit is onzin. Mijn nieuwe simkaart is op de afgesproken datum, automatisch omgezet naar het kpn-netwerk. Op deze simkaart stond inderdaad een ander nummer, maar ik heb gewoon mijn oude nummer en beltegoed. Ging perfect.

Geplaatst door: Piet ()

Ik heb ook een nieuwe sim-kaart gekregen, maar met een ander tel. nummer.
Volgens hun klantenservice klopt dit en moet ik , als ik mijn eigen nummer wil behouden, een formulier opsturen voor nummerbehoud. De kosten hiervoor zijn 9 euro !!! Dit kan toch niet kloppen???

Geplaatst door: t ()

het lukt mij niet om overtestappen en ik ben al 2x naar de rabobank gegaan en ze konden mij niet helpen!!

Geplaatst door: H. van Dam ()

Had 1 maand en Rabo-Sim. Toen kreeg ik ineens Smsjes dat ik mijn adres door moest gevenivm een nieuwe SIM-kaart op hun website. Geen uitleg. Helemaal niks. Email gestuurd, nog steeds geen uitleg. Naar de RaboBANK geweest en die vertelde me het Orange-verhaal. Werkelijk schandalig. Verder wilde ik in het begin mijn beltegoed weten. De aanwijzingen gevolgd en wat gebeurt er: Zit ik ineens op mijn Voice-mail. Wat ik helemaal niet wil. En hoe schakel ik die uit? Emails worden niet afdoende beantwoord. Dus deze jongen stapt over, zo een behandeling had ik niet verwacht vd Rabobank.


Geplaatst door: Huub ()

WAT NU?Hoe moet men de nieuwe simkaart geactiveerd worden?
Volgens KPN moet de nieuwe simkaart erin en dan komt het volgende:"plaats de nieuwe simkaart in de telefoon",dan komt er een schermpje en moet men
1.Toets < links
2.Toets twee keer *
3.Toets < links

Vraag: waar zit de toets "< links" op de telefoon?????
Alvast bedankt,
Huub

Geplaatst door: jerry ()

Eindelijk een andere provider. De ontvangst van Orange was heel slecht.
Klachten hielpen niet.
Advies aan Rabomobiel: Overstapprocedure niet duidelijk laat het eerst even door een aantal mensen uitproberen. Voorbeeld op de nieuwe Sim kaart staat een nieuw 06 nummer! Wordt dit automatisch overgezet naar het oude nummer?
Tenslotte 0900 nummer is overbezet..

Geplaatst door: Roland ()

Beste Wim,

Als de voorwaarden veranderen kun je het abonnement bij de Rabobank stop zetten en overstappen naar een andere provider die je maar wenst. Eventueel met nummerbehoud. Mocht je er niet uitkomen bij het juridisch loket kunnen ze je gratis advies geven. Meer informatie www.hetjl.nl

Geplaatst door: wim ()

als bellen naar het buitenland duurder word dan wil ik weg,wand daar heb ik mijn mobiel juist voor.
kan ik dan zomaar overstappen??

Geplaatst door: Hendrik ()

Waarom zo negatief?
KPN is een van de betere providers en als de klant niets merkt wat is dan het probleem?
Zelfde koste, andere provider!
So What!?
Ik heb zelf ook RaboMobiel en ik maak me nergens zorgen over.
De Rabobank is een betrouwbaar bedrijf netzoals KPN.

Geplaatst door: Rien ()

Als ik de Rabo was en bij de KPN een beter inkoopstarief zou kunnen regelen en er een superieure netwerkkwaliteit voor terug zou krijgen zou ik het ook wel weten.....
T-Mobile en Orange kunnen wel een betere kwaliteit op het 1900 MHZ-netwerk beloven, als dit al zou gebeuren, blijven het toch in Nederland B-merken met een ondergeschikte kwaliteit en stabiliteit t.o.v.
KPN(Telfort)-Vodafone

Geplaatst door: Roland ()

Albert Heijn maakt gebruik van het netwerk van Telfort. Aangezien Telfort van KPN is, werkt het op het KPN netwerk. Is dat niet voordeliger? Omdat Telfort voor de prijsbewuste consument is....

Geplaatst door: Roland ()

Waarom kiest Rabobank voor het KPN netwerk? Is het voor hun goedkoper? En de prijzen blijven voor de klant gelijk? Wel een gedoe om alle simkaarten om te wisselen. Jammer dat, dat niet anders kan. Het netwerk van Orange zou gaan verbeteren omdat die gekoppeld wordt met het netwerk van T-mobile. Er zijn op het netwerk van Vodafone inderdaad weinig mobiele virtuele providers!

Geplaatst door: Sander ()

Ik vind het belachelijk idee dat Rabobank voor KPN kiest, ik had gewoon liever gehad dat ze zouden kiezen voor Vodafone. Als ik een Rabo Mobiel had dan was ik allang weg gegaan bij hun.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie