Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Rabo Mobiel nu ook met prepaid

door Jeanet Woldring 5 reacties

Rabo Mobiel biedt naast abonnementen voor mobiel bellen nu ook prepaid. Voordelig bellen en sms'en en bankzaken mobiel regelen kan vanaf deze week zonder de vaste kosten van een abonnement. Ook niet-rekeninghouders kunnen het prepaid pakket krijgen, maar dan zonder gratis gebruik van Rabo mobiel bankieren. Verder biedt deze belvorm ook standaard toegang tot mobiel internet. Rabo Mobiel maakt gebruik van het Orange netwerk.

Tarieven en voorwaarden
Bellen kost 20 cent per minuut, met een starttarief van 10 cent per gesprek. Voor een sms bericht in Nederland wordt 10 cent gevraagd. Verder heeft iedereen standaard toegang tot mobiel internet voor 2 euro per MB. Ook bestaat de mogelijkheid tot 'onbeperkt' mobiel internetten voor 10 euro per maand.  Onder 'onbeperkt' wordt een 'fair use policy' (FUP) verstaan. Dit houdt in dat er geen vaste datalimiet wordt gesteld op de hoeveelheid dataverkeer die u mag gebruiken. In de voorwaarden staat dat ingegrepen kan worden als de klant regelmatig relatief meer downloadt dan de gemiddelde gebruiker.

Buitenland tarieven
Prepaid-klanten kunnen ook gebruikmaken van de tarieven die Rabo Mobiel rekent voor bellen naar het buitenland. Zo kost bellen naar België, Duitsland, Italië, Turkije, de Verenigde Staten en vele andere landen 25 cent. Een sms sturen naar het buitenland kost 30 cent per bericht. Voor mobiel internet in het buitenland rekent Rabo Mobiel € 15(!) per MB, ruim zeven keer zo duur als in Nederland.  Dat kunt u dus beter niet gebruiken tijdens uw buitenlandse vakantie!  Verder vermelden de algemene voorwaarden dat Rabo Mobiel de optie voor internationaal gebruik pas zal activeren na de eerste opwaardering. Dat betekent dat u uw mobieltje eerst in Nederland moet gebruiken en opwaarderen, alvorens u ermee kunt bellen op vakantie in het buitenland. 

Geldigheid beltegoed en nummerbehoud
Nummerbehoud is mogelijk voor negen euro; opwaarderen kan eenvoudig online of met een opwaardeerkaart. Het beltegoed is onbeperkt geldig, mits  binnen een periode van zeven maanden tenminste één uitgaand gesprek is gevoerd of tenminste één sms-bericht is verzonden.

Gratis extra beltegoed
De prepaids van Rabo Mobiel zijn vanaf deze week beschikbaar bij een viertal bekende winkelketens, een groot aantal Rabo vestigingen en online. Gekozen kan worden uit de nieuwste telefoons of alleen een simkaart, standaard met tien euro beltegoed. Elke prepaid klant die voor 1 juli 2007 belt, ontvangt gratis 10 euro extra beltegoed.

Meer informatie en vergelijken: Belwijzer Mobiel

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: Els ()

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk kwam ik erachter dat ze 0.75 cent rekende voor een sms i.p.v. 0.45 cent. Ik had er nogal wat gestuurd dus dat tikt aan.
Thuis direct klantenservice gebeld (wat inderdaad een crime is) en nu bekijkt men of ik het geld teruggestort krijg. Ik zou teruggebeld worden. Ben benieuwd !

Geplaatst door: Henri ()

De Rabobank heeft tot 2 keer toe 6 euro abonnementsgeld (per kwartaal) voor mobielbankieren van mijn rekening geschreven terwijl dat gratis is.
Ik heb Rabomobiel prepaid, een rekening bij de Rabo en internetbankieren.
Diverse keren contact gehad met helpdesk,niets uitgekomen en werd later teruggebeld met de mededeling het zelf te regelen via mijn eigen Rabo bank.
Dit heb ik gedaan zij begrepen ook niet hoe dat kon,hebben het uitgezocht en het schijnt een landelijk probrobleem te zijn.
Wel heb ik het geld netjes
teruggeboekt gekregen.
Mensen met Rabomobiel LET DUS OP UW REKENINGAFSCHRIFTEN!!!!!

Geplaatst door: Karel ()

Rectificatie!In dit bericht staat:"Voor mobiel internet in het buitenland rekent Rabo Mobiel é 15(!) per MB, ruim zeven keer zo duur als in Nederland. Dat kunt u dus beter niet gebruiken tijdens uw buitenlandse vakantie!"

Dat kun je zeker beter niet doen zolang je meer dan tien euro per MB moet betalen, zoals bij alle operators nog het geval is! Echter, mobiel internet met Rabo Mobiel prepaid is NIET mogelijk in het buitenland. Bovenstaande tarieven van 15 euro per MB gelden dus voor de abonnementsvorm...

Geplaatst door: van Vugt ()

BEGIN NOOIT AAN RABO MOBIEL!! Bij de helpdesk loop je ALTIJD tegen een muur op. Zo vierkant als beton! WAARDELOOS!!!

Geplaatst door: mw. Krebs ()

Gebruiksaanwijzing zoek van Sony Ericsson Z300i Phone house Deurne aangeschaft 24-7-06. + 130km of meer van woonadres. Advies via internet-hoe????? alvast bedankt!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie