Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Problemen InternetPlusBellen KPN voorbij

7 reacties

KPN heeft de problemen die speelden rond InternetPlusBellen grotendeels opgelost. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Eind vorig jaar kondigde KPN een aantal maatregelen aan die nu vruchten beginnen af te werpen.

In het eerste kwartaal van dit jaar kostten de problemen KPN 25 tot 30 miljoen euro en groeide het aantal abonnees minder snel. ,,De verwachting is dat voor het tweede kwartaal hetzelfde zal gelden. In het derde kwartaal zal dit effect minder zijn'', aldus het bedrijf. KPN verwacht dat de problemen geen gevolgen hebben voor de resultaten voor dit jaar.

KPN heeft het plan om de verkoop geleidelijk aan op te voeren van zo’n 5000-6000 aansluitingen per week op dit moment, naar 8000-9000 per week, na de zomer. Dit zal een stapsgewijs proces zijn dat geen afbreuk mag doen aan de kwaliteit van de dienstverlening.

Nu de problemen onder controle zijn, zal vanaf 1 juli voor telefoontjes naar de klantenservice weer het normale tarief gelden. Het tarief van het klantenservicenummer van KPN was tijdelijk 1 cent en wordt weer 10 cent per minuut. 

Meer informatie en online aanmelden:  InternetPlusBellen van KPN - Het Net Surfen en Bellen - InternetPlusBellen van Planet

Vergelijk de "alles"-in-één abonnementen op TOTAALWIJZER

Zie ook:
KPN verbetert de dienstverlening rond InternetPlusBellen
KPN komt tegemoet aan eis Consumentenbond
Belangrijkste problemen InternetPlusBellen opgelost

Reacties (7)

Geplaatst door: denny voortman ()

verhuist in het nieuwe huis geen telefoon kpn weet niet waarom. maken afspraken komen ze niet naar. maar wel de rekening moeten betalen. ik kook ondertussen wat een *** bedrijf

Geplaatst door: Chris ()

Sinds 8 juli 2008 heeft KPN mijn telefoonnummer afgesloten; volledig op eigen initiatief en zonder enige vooraankondiging o.i.d.
Brieven, mails, telefoontjes,bezoek aan telefoonwinkel. Niets helpt. Nu, ruim 4,5 maanden verder, is de situatie nog steeds hetzelfde.
Het allerergste is de volkomen ongeinteresseerheid van KPN en het negeren van alle correspondentie. Zelfs op 2 brieven aan de directeur Klantencontact (Middeldorp) komt geen enkele reactie; niet eens een ontvangstbevestging. Ook op een email aan de klantenservice in Den Bosch plus een brief, volgt taal noch teken van KPN.
KPN klantvriendelijk ???? Nee, ze hebben lak aan hun klanten en volgen de tactief van negeren.
Wie weet, hoe dit te doorbreken ?

Geplaatst door: Dirk ()

KPN Internet bellen

Problemen voorbij,laat me niet lachen.
je kan mailen,reatie is dat ze je in een paar weken kontakt met je opnemen,bellen tot je een ons weegt,doorverbinden zeggen ze ,maar je gaat gewoon wer achter in de rij,en kan je verhaal weer opnieuw vertellen.
Mijn internetbellen deed het maar is door kpn door een fout afgeloten 500 eurie van mijn rekening gehaald wegens boete voor opzeggen,nu weer aangesloten met een nieuw nummer ,oude benne ze kwijt,maar kan nu alleen bellen maar niet gebeld worden,na vele telefoontjes wachten en kosten verder kom je met KPN geen geen moer verder,je ben gewoon aan de goden overgeleverd! Een zeer gefrusteerde KPN klant,of beter gezegt slachtoffer

Geplaatst door: bert ()

En het is nu september 2008 en al die problemen zij er nog steets
dus ze weten gewoon niet wat ze de klanten aan doen en zeker de
helpdesk mederwerkers niet zijn niet echt met het bedrijf bezig
gewoon dom ***len meer niet want iets voor je doen kunnen ze niet
ze mogen alleen loze beloftes doen en de volgen nog meer

leve KPN:?

Geplaatst door: Gerrit ()

Sinds september 2006 problemen met de facturering, welke niet in overeenstemming is met het abonnement. Heb toen een abonnement afgesloten voor Snel Surfen en bellen onbeperkt voor é 34,95/mnd, maar nog steeds worden hogere bedragen in rekening gebracht. Natuurlijk de extra diensten niet mee gerekend.

Geplaatst door: edgar ()

nou kpn heeft mijn 16 april zo maar af gesloten en na bijna 3 maanden nog geen vebinding terug en dan zegt kpn het gaat beter dus niet

Geplaatst door: F.Ooms ()

Problemen voorbij? Deze morgen, 25 juni, werd tijdens het internetten de verbinding verbroken, ik kon niet meer internetten EN niet meer bellen. Na ongeveer 20 minuten werd de verbinding door KPN weer hersteld. Dus als ik de KPN was zou ik het helpdesktarief nog maar even laten zoals het nu is.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie