Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Primeur draadloos WiMax-netwerk voor Amsterdam

2 reacties

Amsterdam heeft de primeur van een draadloos Wimax-netwerk voor consumenten. Landelijke dekking zal er zeker binnen 3 jaar zijn volgens aanbieder Worldmax.

Worldmax noemt zijn nieuwe dienst Aerea. Naar eigen zeggen het eerste commerciële draadloze mobiele netwerk van Europa op basis van WiMax. WiMax is een draadloze breedbandtechnologie die een veel groter bereik heeft dan WiFi: niet een paar meter maar maximaal vijftig kilometer.

Hiermee is WiMax bij uitstek geschikt voor mobiel breedbandinternet binnen de Amsterdamse ring. Met WiFi is het vaak nog zoeken naar geschikte hotspots. Het WiMax-netwerk tovert Amsterdam als het ware om tot één grote hotspot. 

Klanten hebben eerst nog een pc-kaart nodig om hun laptop of ander mobiel apparaat aan het netwerk te koppelen. Intel wil nog aan het eind van dit jaar starten met de levering van geïntegreerde WiMax-chips in laptops.

Worldmax biedt voor 30 euro een startpakket, waarmee klanten een maand online kunnen en ook een pc-kaart krijgen. Daarna kunnen de klanten kiezen uit verschillende abonnementen, zowel prepaid als postpaid.

Woont u niet in Amsterdam en wilt u toch mobiel internetten op een laptop of gsm? Klik hier voor een vergelijking  en bekijk de video voor uitleg.

Lees ook: Historie Mobiel Internetten 

Reacties (2)

Geplaatst door: MarkBM ()

Wat ik ervan begrepen heb, is dat het wel het kleinere broertje van wifi is, maar wel een iets ander protocol en freq band. Hier heb je dan ook een speciale wimax pc kaart voor nodig in je pc.

Geplaatst door: Trees ()

We wonen in het centrum, maar zie het niet staan in mijn lijst met draadloze netwerken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie