Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prijsverlaging laat oude tijden herleven bij Orange

9 reacties

De meeste Nederlanders denken dat ze  teveel te betalen voor zowel telefonie als internet.  Een ruime meerderheid is van mening dat internetproviders in Nederland te hoge prijzen vragen voor internettoegang thuis. Dit blijkt uit een onderzoek onder Nederlandse huishoudens naar de prijsbeleving van gecombineerde internet- en vaste telefonieproducten. TNS NIPO voerde dit onderzoek onlangs uit in opdracht van Orange Breedband. De provider trok haar conclusies en verlaagde de prijzen waarmee ze -net als vijf jaar geleden- in een klap het scherpste aanbod van Nederland heeft! 

Top 5 goedkoopste Internet+Bellen abonnementen
Naar aanleiding van de uitkomsten van het onderzoek heeft Orange haar breedbandproducten voor internet plus telefonie sterk vereenvoudigd en in prijs verlaagd. Hierdoor staat Orange ADSL & Telefonie op de eerste plaats in de TOP 5 Internet+Bellen. Heel opmerkelijk, het is namelijk lang geleden dat de aanbieder zich als prijsvechter profileerde. Toen Orange nog Wanadoo heette, was het eerder uitzondering dan regel wanneer de breedbandproducten niet in de Top 5 voorkwamen! Zo was Wanadoo in 2002 de voordeligste ADSL-provider van Nederland met Wanadoo ADSL Lite voor een maandprijs van 35 euro. Daarvoor kostte het abonnement 52 (!) euro,  een heel gebruikelijke prijs in die tijd. Oude tijden herleven dus met dit scherpgeprijsde productaanbod.

Stempel van ‘te duur’
‘Mensen weten vaak niet zeker of ze teveel betalen,’ licht Lisanne Kerstens van TNS NIPO toe, ‘Hun gevoel van ‘te duur’ wordt mede veroorzaakt door de ondoorzichtigheid van de tarieven.’ Onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid en dat verklaart waarschijnlijk waarom slechts vier procent van de ondervraagde huishoudens verwacht aan een overstap naar een andere provider veel lagere kosten over te houden. Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat huishoudens voor een gecombineerd internet- en telefonie-abonnement gemiddeld ruim € 30 per maand verwachten te betalen. Abonnementen onder € 20 beschouwt 78% van de ondervraagden als goedkoop. Een grote meerheid (81%) voorspelt overigens dat de prijzen de komende jaren verder zullen dalen.

Vereenvoudiging aanbod
‘Klanten willen bij hun keuze van een bepaalde aanbieder voor internet én telefonie naast prijs óók kwaliteit en een snelle verbinding betrekken,’ zegt marketingdirecteur Paul Lempers. ‘Maar dan is het onderling vergelijken van aanbieders niet eenvoudig. Wij hebben daarom ons productenaanbod sterk vereenvoudigd met een simpele en herkenbare indeling op basis van snelheid en prijs waarmee we de vergelijking met andere providers aandurven.’ 

Vergelijkingssite internet+telefonie brengt transparantie in de markt
Steeds meer mensen willen overstappen met hun internet+telefonie abonnement, maar vinden het lastig om zelf uit te zoeken welke aanbieder het beste aanbod heeft in deze ondoorzichtige markt. De onafhankelijke prijsvergelijkingsplatforms  www.bellen.com en www.internetten.nl bewegwijzert consumenten daarom al bijna tien jaar in deze jungle. Niet alleen Orange realiseert zich het belang van onafhankelijke vergelijkingen, ook andere partijen als Telfort, Belcompany en Simyo zetten Bencom's vergelijkingsplatform in, waardoor veel klanten besluiten om over te stappen. Zo levert een hoge positie in de prijsvergelijker de aanbieders geheid een grote hoeveelheid nieuwe klanten op.

Marktstrijd Orange en Alice
Orange Breedband staat met haar nieuwe propositie nu bovenaan en is met een maandprijs van  15 euro  voor internet+telefonie het scherpste instapabonnement van Nederland. Vorige week lanceerde Telecom Italia  nog het nieuwe providermerk Alice dat het dubbele kost. Overigens geen vergelijkbaar product, omdat dit een supersnel abonnement is tot 20 Mb waarbij je onbeperkt kunt bellen naar alle vaste nummers in Nederland. Wie geen appels met peren wil vergelijken, moet Alice Comfort daarom vergelijken met Orange ADSL Extra & Telefonie, eveneens 20 Mb en eveneens 30 euro per maand! Een voordeel van Alice is dat de prijs niet verhoogd wordt na een jaar; bovendien is het abonnement maandelijks opzegbaar.  

    Klik hier voor de overige productspecificaties van Orange, de beschikbaarheid op uw adres en de online bestelmogelijkheid. 

Zie ook: TOTAALWIJZER.NL

Reacties (9)

Geplaatst door: Harry ()

Ook bij Orange kan niet kosteloos het abonnement worden beeindigd. zie onderstaand artikel van de Algemene voorwaarden ;
(8.6) Bij het einde van de Overeenkomst, of in alle andere gevallen zoals in deze Algemene Voorwaarden bepaald, dient de Klant het Modem inclusief bijbehorende materialen in ongeschonden staat binnen twee weken te retourneren op de door Orange aangegeven wijze. Hierbij brengt Orange een bedrag van € 12,50 (twaalf euro vijftig cent) in rekening ter dekking van porto kosten.

Geplaatst door: Jack ()

"Een voordeel van Alice is dat de prijs niet verhoogd wordt na een jaar".

Dat is nog helemaal niet gezegd. Welke garantie geeft schrijver dezes?

Geplaatst door: Gerrit ()

Freddo, dat is idd een hele mooie aanbieding via The Phonehouse. Er wordt ook niet genoemd dat het duurder wordt na een jaar. Echter jammer dat het niet overal in Nederland beschikbaar is. Het kan dus duidelijk nog veel goedkoper dan die 29,95 euro per maand van Orange.

Geplaatst door: Gerrit ()

Joost ik weet wel dat andere producten in Duitsland weer duurder zijn maar de providers doen hier net alsof ze met hun 29,95 euro per maand weet ik hoe goedkoop zijn. Na een jaar wordt het vaak ook nog eens 35 euro.

Geplaatst door: Stijn ()

@Feddo: je vergeet dat er nog tien euro lijnkosten p/mnd overheenkomen Feddo! Als je dat erbij rekent, is die aanbieding ongeveer gelijk aan die van Orange. P.s. ik ben geen medewerker van of pleitbezorger voor Orange, maar je moet geen appels met peren vergelijken natuurlijk.

Geplaatst door: Joost ()

Gerrit, andere dingen zijn in Duitsland weer duurder dan in Nederland. Betalen we daarvoor te weinig?

Geplaatst door: freddo ()

Het kan allemaal nog veel goedkoper en kwalitatief perfect via het Tiscali netwerk, ik ben over gegaan naar Compuserve, afgesloten via de site van de Phonehouse en betaal 9.95 per maand incl.gratis onbeperkt bellen en zonder starttarief, bel je de helpdesk van CS heb je gelijk een medewerker aan de lijn die van de hoed en de rand weet! Hier de details: Met Telefonie
Altijd gratis bellen naar vaste nummers
8064/830 Kbit/s
Installatie door een monteur: € 29.95
Gratis multi-pc-modem
Geen aansluitkosten
9.95 maar alleen via de site van Phonehouse

Geplaatst door: Gerrit ()

Het goedkoopste tarief voor bellen + internetten is in Nederland nu 29,95 euro per maand. In Duitsland wordt bellen + internetten al aangeboden voor 19,95 euro per maand. Dat noem ik nu nog eens voordelig. WE BETALEN HIER DUS NOG ALTIJD 33% TEVEEL!!

Geplaatst door: a .willemstijn ()

Nu is Orange inderdaad goedkoop. Als je op de site kijkt, zie je dat je na een jaar het dubbele betaalt !! Als je draadloos wilt, komt er ook nog 2,95 per maand bij. Kijk ff naar bijvoorbeeld Tiscali. Nu 4mb voor 14,95. Telefoon 1e 3 maanden gratis. daarna 5 euro per maand. en geen starttikken, die orange wel berekent! Na een jaar is bijvoorbeeld tiscali al 13 euro per maand goedkoper. Voor draadloos moet je overigens wel een ander modem kopen. kost geloof ik 50 euro

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie