Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Prijsvechter easyMobile van start

Nederland is weer een mobiele aanbieder rijker. easyMobile.nl, een zusterbedrijf van Easyjet, gaat morgen officieel van start. Mobiel bellen wordt tegen superscherpe tarieven aangeboden via het netwerk van Telfort. 

De prijsvechter biedt 'het lage tarief van een abonnement en de vrijheid van prepaid.' Bellen binnen Nederland kost 16 cent per minuut en een sms binnen Nederland 8 cent. Het starttarief is 7 cent. Hiermee is easyMobile nog onder de tarieven van KPN Simyo en UPC Mobile gedoken, die op dit moment de goedkoopsten zijn.

Net als het onlangs gelanceerde Simyo van KPN is internet het enige verkoopkanaal en worden er alleen simkaarten en geen toestellen verkocht. En net als Simyo combineert de prijsverlager de voordelen van een abonnement met die van prepaid. Overigens moet opgemerkt worden dat de scheidslijnen tussen de belvormen prepaid en postpaid (abonnementen) steeds meer vervagen.  

EasyMobile is een samenwerking tussen de EasyGroup en het Deense telecombedrijf Telmore, nu  TDC. In Groot-Brittannië werd easyMobile  al in augustus vorig jaar getroduceerd.

Telfort, dat nu in handen is van KPN, heeft er met easyMobile weer een nieuwe zogeheten 'wholesale' partner bij. Daarbij mogen bedrijven mobiele telefonie onder eigen naam aanbieden terwijl ze de diensten inkopen bij Telfort. Ook Albert Heijn, Versatel, Debitel, Tele2 en Peptalk hebben een dergelijk contract met Telfort.

De tarieven van easyMobile zijn inmiddels toegevoegd op Bellen.com in de Tariefvergelijking en de Belwijzer Mobiel.

Gepubliceerd: maandag 24 oktober 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie