Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prijsdoorbraak bellen van vast naar mobiel

Het bellen van vast naar mobiel wordt fors goedkoper. Althans bij DIS Telecom. Deze nieuwe carrier preselect aanbieder vraagt voor het bellen van een vaste telefoon naar een mobieltje nog geen 15 cent per minuut. Om precies te zijn: €0,147 tijdens piekuren en €0,136 per minuut tijdens daluren.  Hiermee is DIS Telecom veruit de goedkoopste voor deze bestemmingssoort. 

Gebruikelijk is momenteel een tarief variërend van €0,21 tot €0,29. KPN bellers betalen €0,22 per minuut. Met de komst van DIS Telecom is er een aanbieder bijgekomen die voor een echte prijsdoorbraak zorgt voor het bellen van vast naar mobiel.

Er is op dit gebied jarenlang nauwelijks concurrentie geweest. Ook alternatieve aanbieders durfden het niet aan met echt lage tarieven te komen. Deze tarieven behoren tot de hoogste van Europa. Terwijl je al voor een cent naar Amerika kunt bellen, betaal je voor het bellen naar je buurman's mobieltje ruim twintig keer zoveel!  

Door toedoen van telecomwaakhond Opta werd KPN in januari al gedwongen de prijs met ongeveer 20% te verlagen. Opta verwacht dat de tarieven vanaf eind 2005 verder zullen dalen. Als het voorbeeld van DIS wordt gevolgd, zal dit eerder gebeuren.

DIS Telecom is sinds 1 juni  beschikbaar op de Nederlandse markt. Volgens Dijkstra, algemeen directeur van het bedrijf, zijn de tarieven geen stunttarieven die naderhand verhoogd worden. Hij wil een product aanbieden wat de klant aanspreekt: gegarandeerde voordelige tarieven met een duidelijke tariefstelling. Hij komt nu met het product op de markt omdat ze het 'met de modernste technieken nu kunnen realiseren waar Nederland al tijden op zit te wachten." 

DIS Telecom maakt onderdeel uit van de DIS Europe Group, een Heerenveens bedrijf dat zich richt op zowel de consumenten- als de zakelijke markt op het gebied van internettoegang en hosting. Sinds 1 juni biedt men dus ook telecommunicatiediensten. Via Bellen.com kan men zich eenvoudig, supersnel en geheel gratis aanmelden voor de goedkoper bellen service van DIS Telecom.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie