Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Pretium wint weer kort geding van KPN

Leestijd: 2 minuten

KPN heeft opnieuw een kort geding tegen concurrent Pretium Telecom verloren. De voorzieningenrechter oordeelde op 16 maart dat KPN een misleidende brief had gestuurd aan klanten van Pretium.

KPN schreef klanten van de concurrent dat zij mogelijk niet langer gebruik konden maken van KPN Voicemail. Om het voicemailgebruik veilig te stellen zouden de klanten van Pretium al hun telefoongesprekken thuis weer via KPN moeten laten verlopen.

Oorspronkelijke aanleiding van de kwestie is een geschil tussen KPN en Tele2 in 2004. Toezichthouder OPTA heeft toen beslist dat KPN ook alternatieve aanbieders toegang moet verlenen tot 0800- en 0900-nummers en voicemail. Inmiddels heeft Tele2 een eigen voicemailservice ontwikkeld en in januari een brief rondgestuurd waarin zij haar klanten laat kiezen of zij voor de voicemail overgaan op Tele2 of bij KPN willen blijven. KPN heeft op haar beurt aan alle klanten die gebruik maken van een alternatieve aanbieder -dus óók de klanten van Pretium- een brief gestuurd waarbij klanten kunnen kiezen weer alle telefoongesprekken via KPN te laten verlopen.

Pretium heeft gesommeerd het verzenden van de "verwarrende en misleidende brief" te staken. Er wordt de indruk gewekt dat de klanten van Pretium geen gebruik meer kunnen maken van KPN Voicemail als zij via een alternatieve aanbieder bellen. De rechtbank oordeelt dat de brief in elk geval voor de nodige verwarring zorgt en dat er sprake is van misleidende mededelingen van KPN. De door KPN zelf voorgestelde 'rectificatie'-brief is niet toereikend, met name omdat daarin wordt benadrukt dat Pretium klanten weliswaar nu nog niet hun VoiceMail kwijtraken, maar dat dit mogelijk in de toekomst wel zo kan zijn.

Pretium-klanten kunnen gewoon gebruik blijven maken van KPN Voicemail, ook zonder te bellen via KPN. Het biedt zelf geen voicemail aan. KPN moet van de rechter dan ook een duidelijke rectificatie sturen naar klanten van Pretium.

In december verloor KPN ook al een kort geding van Pretium Telecom. Pretium stapte toen naar de rechter omdat het van KPN een dwangsom kreeg opgelegd. Volgens KPN had Pretium zich niet gehouden aan een rechterlijk vonnis. De voorzieningenrechter in Haarlem oordeelde toen echter dat Pretium wel had voldaan aan het vonnis.

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie