Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Pretium beboet voor overtreden telemarketingregels

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Telecomaanbieder Pretium heeft een boete opgelegd gekregen voor het niet juist naleven van de regels voor telemarketing in 2007 en 2009. Dat maakt toezichthouder ACM bekend in een nieuwsbericht. De boete bedraagt 106.250 euro.

Het gaat om enkele honderdduizenden telemarketinggesprekken in 2007 en 2009. Pretium bood in deze gesprekken de consument niet actief ‘het recht van verzet’ aan. Het boetebesluit van ACM wordt nu pas openbaar omdat Pretium zich tegen eerdere openbaarmaking heeft verzet.

Recht van verzet en het Bel-me-niet Register

Bedrijven zijn verplicht  de consument tijdens elk verkoopgesprek te vragen of zij nog een keer mogen bellen om iets te verkopen. Dat heet het recht van verzet. Geeft de consument aan niet meer door het bedrijf gebeld te willen worden, dan moet het bedrijf daar naar luisteren. Ook bestaat sinds 1 oktober 2009 het Bel-me-niet Register. Consumenten die helemaal niet meer ongevraagd gebeld willen worden, kunnen zich hier inschrijven.

ACM ziet er op toe dat bedrijven die gebruik maken van telemarketing zich aan de regels houden.

Geactualiseerd: woensdag 15 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.