Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prepaidbellers KPN kunnen voicemail weer uitzetten

Per 1 november is het mogelijk om de voicemail van KPN-prepaidtoestellen volledig uit te schakelen.  Eind augustus heeft KPN de voicemail vernieuwd met meer mogelijkheden, waarbij  de voicemail standaard werd aangezet. Wie de voicemail uitzette, ontving toch nog een meldingstekst op zijn/haar nummer, waarvoor de gebruiker moest betalen, terwijl voorheen de voicemail gewoon uit stond.

De Consumentenbond ontving  veel klachten van prepaidbellers en heeft er op aangedrongen dat KPN het mogelijk moet maken om helemaal geen meldingstekst te krijgen, zodat de telefoon blijft overgaan zonder kosten voor de beller. KPN heeft toegegeven dat het een misser betrof en gaat enerzijds prepaidbellers compenseren met €3,50 beltegoed, anderzijds wordt de mogelijkheid geboden voicemail weer volledig uit te schakelen. De consumentenorganisatie is van mening dat KPN hiermee op een goede manier een fout herstelt.

KPN Mobile biedt twee mogelijkheden om de voicemail uit te schakelen:

1. Aanzetten van de afwezigheidsmelding
Bij een afwezigheidsmelding laat u in een persoonlijke boodschap weten dat er geen voicemailberichten achtergelaten kunnen worden.

  • Bel "333" luister eventuele berichten uit
  • Kies in het hoofdmenu voor 2: "Welkomstberichten"
  • Kies vervolgens optie 4: "Afwezigheidsmelding"


2. Volledig uitschakelen van de voicemail
Bellers worden niet doorgeschakeld naar het voicemailplatform en ontvangen geen meldingstekst.(beschikbaar uiterlijk maandag 1 november)

  • Bel gratis "12339"
  • Volg de aanwijzingen in het menu

KPN vervolgt op haar website: Voor een aantal PrePay-klanten die VoiceMail niet in gebruik hadden is bij de overgang naar het nieuwe platform de VoiceMail op 1 september 2004 aangezet. Wilt u geen gebruik maken van VoiceMail, volg dan de stappen zoals hierboven beschreven om de VoiceMail uit te schakelen. De kosten die u hiervoor maakt worden binnen twee weken automatisch teruggeboekt op uw PrePay-tegoed.

Zie ook:
12-9-2004 KPN vergoedt kosten uitzetten voicemail

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie