Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prepaid mobieltje voor de allerkleinsten

Volgende week komt er weer een mobieltje voor een speciale doelgroep op de markt. Na de Secufone die met name voor ouderen bedoeld is, wordt  de FOONY geïntroduceerd. Dit is een speciaal mobieltje voor jonge kinderen waarmee de allerkleinsten met één druk op de knop kunnen bellen naar vijf voorgeprogrammeerde nummers. Het witte of roze toestel heeft geen beeldscherm of toetsenbord, maar slechts drie knoppen en ziet eruit als een beestje.

De Foony werd al eerder geïntroduceerd in Engeland en Duitsland. Met het 'kindvriendelijke en veilige' mobieltje weten ouders waar kinderen zijn, zo meldt het persbericht. "Als een kind zoek is in een winkelcentrum of waar dan ook dan kan men het kind bellen en als het kind later is dan afgesproken kan het zelf bellen." 

Het toestel heeft een  drie-knops-bediening waarmee het kind vijf, door de ouders voorgeprogrammeerde telefoonnummers, kan bellen. Zodoende kunnen kinderen alléén die nummers bellen en niet SMS-en of 0900- of buitenland gesprekken voeren. Het kind kan bellen, maar ook gebeld worden en herkent door de nummerherkenning, door wie hij of zij gebeld wordt.

De FOONY ligt vanaf 29 november in de winkels van voorlopig alleen BCC en Debitel. Voor de prijs van €69,95  krijgt men een FOONY met prepaidkaart van KPN, oplader, originele FOONY headset en een beltegoed van 32 euro. De gesprekstarieven zijn nog niet bekendgemaakt.  Bij navraag door Bellen.com liet Henk Braaksma van TelecomCenter  weten dat de tarieven van Debitel prepaid ('gewoon van KPN') gaan gelden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie