Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Pokémon vangen aantrekkelijker door augmented reality?

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

pokemon.jpgIs je smartphone voorzien van een gyroscoop dan is het aantrekkelijker om Pokémon Go te spelen. Je vangt de Pokémon namelijk met de echte wereld als achtergrond. Maar er zitten ook nadelen aan. Wij laten je het verschil zien.

Augmented reality

Pokemon Go is een game die werkt op basis van 'augmented reality' (AR).  Met de camera van je smarthpone zie je de wereld om je heen en jouw smartphone projecteert daar vervolgens Pokémon in zodat het net lijkt of ze werklijk voor je neus staan. Met behulp van diverse sensoren in je smartphone, zoals een gyroscoop, weet je telefoon exact waar je bent en welke bewegingen je maakt.

Waarvoor dient een gyroscoop?

Een gyroscoop is een rotatie symmetrische massa die om zijn as kan draaien. Simpel gesteld is een gyroscoop een tol. In 2010 voorzag Apple als eerste een mobiele telefoon van een gyroscoop. Volgens de telefoonfabrikant moet de bewegingssensor voor betere precisie zorgen bij het meten hoe je jouw smartphone gebruikt en beweegt.

Zet AR uit zodra je een Pokémon tegenkomt

Gooi je vaak mis? Je kunt de AR-functie ook uitzetten in het spel. Zodra er een Pokémon in beeld komt verschijnt er rechtsboven op je scherm een AR-knop die je kunt uitschakelen. De virtuele wereld verdwijnt en de Pokémon zal in het midden van je scherm te zien zijn. Dit maakt het makkelijker om ze te vangen en het scheelt ook behoorlijk in batterijgebruik. Meer tips om de batterijduur van je smartphone te berlengen? Lees de blog.

Pokémon vangen

Samen met twee collega's ging ik op pad om een Pokémon te vangen en het verschil te zien tussen het vangen met AR-functie en zonder. Mijn collega met de Samsung Galaxy S7 heeft de AR-functie ingeschakeld (foto links), de LG K10 van mijn andere collega beschikt niet over een gyroscoop en dus ziet hij een getekende achtergrond (foto rechts). Wanneer de AR-functie is uitgeschakeld, blijkt het inderdaad eenvoudiger te zijn om een Pokémon te vangen. Mijn collega met de Galaxy S7 was vier Pokémon-ballen kwijt om de Pokémon Zubat te vangen, mijn andere collega had maar twee ballen nodig. Al blijft het goed richten van de bal wel van belang.

Samsung-galaxy-s7-pokemon.jpg  LG-K1-pokemon.jpg 
Samsung Galaxy S7 met AR               LG K10 zonder AR

Welke budgetsmartphones mét gyroscoop zijn geschikt voor Pokémon Go?

Geactualiseerd: woensdag 3 augustus 2016

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie