Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nu ook per minuut betalen bij KPN Flexibel SIM-Only

door Jeanet Woldring

Deze week heeft KPN de voorwaarden van de Flexibel SIM-Only abonnementen gewijzigd. Wie zo'n abonnement zonder mobiel toestel wil afsluiten, is nu behoorlijk ongunstiger uit.

Afrekenen per minuut
Zo is het buitenbundeltarief van 25 cent naar 30 cent per minuut gegaan. Het bundeltegoed is nog maar een maand houdbaar in plaats van 2 maanden. Nog een nadelige verandering is de wijze van afrekenen. Voortaan worden gesprekken per hele minuut afgerekend, ook na de eerste minuut. Dus 1 minuut en 1 seconde bellen betekent 2 minuten betalen. 

Bundel eerder op
De abonnementstarieven en minuten/smsjes binnen de bundel blijven weliswaar onveranderd. Maar door de aanpassing van de afrekening naar hele minuten zullen bij een gemiddeld belgedrag de minuten wel tot 30% eerder "op zijn" dan bij afrekening per werkelijke gebelde seconde.


Met deze maatregelen biedt KPN slechts SIM-Only abonnementen waarbij er per minuut betaald moet worden. Wilt u dat niet, dan kunt u alleen nog terecht bij concurrenten als T-Mobile en Vodafone (behalve Vodafone 'Scherp'). Ook MVNO's als Tele2, Ben, Rabo Mobiel, Trendcall, Transatel en Youfone rekenen nog steeds met een starttarief en/of de eerste minuut volledig en daarna per seconde.

Belwijzer houdt rekening met wijze van afrekenen

In de Belwijzer van Bellen.com wordt bij ieder beladvies rekening gehouden met de manier van afrekenen bij de verschillende providers en abonnementen, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

KPN Flexibel SIM-Only oud nieuw
Buiten bundel tarief per min.  € 0,25  € 0,30
Houdbaarheid bundeltegoed  2 maanden  1 maand
Afrekening  1e min volledig, daarna per sec per minuut

De overige specificaties van de vier SIM-Only bundels, zoals aansluitkosten en voordeelopties kunt u terugvinden in de Tariefvergelijking Sim Only en in de Belwijzer Mobiel.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie