Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

'Pas op voor tweedehands mobieltje met simlock'

ConsuWijzer waarschuwt voor het kopen van tweedehands mobiele telefoons met een simlock.  De overheidsorganisatie ontving klachten  van mensen die van een particulier een tweedehands telefoon met een simlock hebben gekocht. Dus niet in een winkel, maar bijvoorbeeld via Marktplaats of e-Bay.

Wordt de mobiele aanbieder gevraagd om de simlock te verwijderen, dan wil hij dit niet altijd gratis doen. De koper van de tweedehands telefoon is namelijk niet de oorspronkelijke eigenaar, die zijn telefoon bij een abonnement heeft gekregen.

Consuwijzer adviseert daarom altijd aan degene van wie u een telefoon wilt kopen te vragen of er nog een simlock op zit. "Is dit het geval? Vraag dan voordat u de telefoon koopt aan de verkoper of deze via de mobiele aanbieder de simlock wil verwijderen. Wil deze persoon dat niet voor u doen? Dan kan dat een goede reden zijn om van de koop af te zien."

Heeft u al een tweedehands telefoon gekocht waar een simlock op zit en heeft  u deze  niet in een winkel gekocht? Dan kunt u geen beroep doen op de beschermende regels van het consumentenrecht. En omdat u niet de oorspronkelijke abonnee bij de mobiele aanbieder bent, kunt u bijvoorbeeld niet naar de Geschillencommissie.Lees op Consuwijzer wat u wel kunt doen.
 

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2010
Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie