Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Palm met Treo 500v voor jongeren

Palm heeft een nieuwe smartphone gelanceerd: de Treo 500v. Hiermee probeert Palm vooral jongeren en consumenten te bereiken.

Na de Treo 750w, ongeveer een jaar geleden, brengt Palm opnieuw een toestel op de markt in samenwerking met Vodafone. De Treo 500v is een toestel met Windows Mobile 6 Standaard, het eerste resultaat van een nauwe samenwerking van Vodafone en Microsoft.

Een bijzonderheid volgens Telecomwereld is de gebruikersinterface, een apart menu dat aan de bovenkant van het scherm verschijnt, waar je horizontaal doorheen kunt scrollen. Er klappen vervolgens menu-items uit, voor toegang tot bijvoorbeeld e-mail, berichten, het Vodafone Live internetportaal of de verschillende Windows Live-toepassingen.

Het compacte en dunne toestel zal, net als de door Samsung aangekondigde i620 ook de niet-zakelijke gebruiker aanspreken. Het is prima met één hand te bedienen, maar heeft geen aanraakscherm, zoals de Treo 750w.

Naast de 2 megapixel camera en 150 MB geheugen heeft de Treo 500v een smal qwerty-toetsenbord, wat erg handig is voor sms en e-mail. Overige specificaties zijn o.a. functies als UMTS (geen HSDPA), Bluetooth en uitbreidbaar geheugen (microSD).

De smartphone is volgens kenners vanaf 1 oktober en volgens anderen vanaf 15 oktober verkrijgbaar via Vodafone voor een losse toestelprijs van 299 euro. Tot eind 2007 heeft Vodafone het exclusieve recht dit toestel te verkopen. De prijs zal in combinatie met een mobiel abonnement tussen 0 en 99 euro bedragen, afhankelijk van het gekozen contract. Vanaf 1 januari 2008 komt het ook via andere operators op de markt. Eén dezer dagen zal de smartphone worden toegevoegd aan de Toestelwijzer op Bellen.com. 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie