Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Overstappen met nummerbehoud beter geregeld

3 reacties

Het overstappen met behoud van telefoonnummer is per 1 maart nog beter geregeld. Dat komt omdat telefoonbedrijven zich moeten houden aan nieuwe regels die telecomwaakhond OPTA heeft opgesteld ten aanzien van nummerportabiliteit.

U heeft nu het recht om uw huidige telefoonnummer mee te nemen* naar een nieuw abonnement tot op de laatste dag van uw contracttermijn. Voorheen ging het wel eens fout als vlak voor het einde van de contracttermijn om nummerbehoud werd gevraagd. 

Nu hebben de telefoonbedrijven meer mogelijkheden gekregen om eventuele fouten te herstellen. Het nummer wordt tot een maand na afloop van het contract gereserveerd zodat het nummer nog kan worden teruggegeven.

Nummerbehoud toch vroegtijdig aanvragen
Consuwijzer waarschuwt dat u weliswaar het recht heeft om tot op de laatste dag van uw contract een verzoek tot nummerportabiliteit te doen, maar aanbieders mogen er maximaal tien werkdagen over doen om dit verzoek technisch te regelen. "Als u op de laatste contractdag nummerportabiliteit aanvraagt, dan loopt u dus het risico dat u tien werkdagen niet gebeld kunt worden via uw oude telefoonnummer." ConsuWijzer adviseert dan ook nummerportabiliteit minstens tien dagen voor het aflopen van uw oude contract aan te vragen.

Wat is de beste manier om uw telefoonnummer mee te nemen?
U heeft het recht om uw telefoonnummer mee te nemen als u een nieuw abonnement neemt. Meldt het meteen als u hier gebruik van wilt maken bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Uw nieuwe aanbieder regelt het met uw oude aanbieder.

Zie ook: Overstaphulp en ContractWizard

* U kunt uw telefoonnummer meenemen als u verandert van:
- mobiel abonnement, bij dezelfde aanbieder
- vaste telefonie bijvoorbeeld ISDN, bij dezelfde aanbieder
- aanbieder voor vaste telefonie of voor mobiel
- aanbieder van vaste telefonie om met VOIP te bellen

Reacties (3)

Geplaatst door: marc ()

Op het moment dat ik reageer is deze discussie al oud, de veranderingen sinds maart 2008 hebben gevolgen.Mijn voorbeeld is nummer behoud van Vodafone naar Kruidvat Mobiel.Wat heel handig is bij Kruidvat Mobiel (t-mobile heeft het ook) dat je de aanvraag tot nummer behoud via de website kunt doen.Vodafone contract eist een opzegtermijn van drie maanden. Na dit gedaan te hebben kreeg ik een bevestiging met de mogelijkheid om van Vodafone abonnement naar Vodafone Prepaid nummer behoud aan te vragen, ongeveer twee weken voor het einde van het abonnement.De termijn om dit te regelen is meestal een week, zo heb ik dat hier en daar gelezen.Niks van de suggestie van Vodafone aangetrokken en een Kruidvat prepaid gekocht. Toen moest alles geactiveerd worden en daarna kun ik met dat nummer een account aanmaken op de site van Kruidvat. Toen door naar nummer behoud aanvragen.Nu komt het: mijn timing was voor de zekerheid drie weken voor eind contract.Op de site vul je de gegevens in en dan komt een te kiezen datum. Echter deze keuze moet minimaal een maand vooruit zijn. Zie maar dat je dat weet voordat je je abonnement wilt wijzigen! Nu zit ik straks toch een week zonder abonnement met het nummer dat voor mijn kennissen bekend is.Dit alles naar aanleiding van de redenering dat je bij de oude provider het recht hebt om tot de laatste dag nummer behoud aan te vragen. In mijn situatie geldt, dat de NIEUWE provider er voor zorgt dat je die aanvraag voor nummer behoud een maand voor het einde van het contract van je OUDE provider moet doen.

Geplaatst door: Jan uit Groningen ()

Dit is niet altijd waar Roland!

Bij de verleidelijke dame `Alice` met duidelijke voorwaarden, moet er een bedrag worden betaalt van 69 euro, indien er een nw adsl verbinding tot stand moet worden gebracht, als voorbeeld, van @home(kabel) naar een adsl provider wordt overgestapt!

Bij Tele2 is dit gratis en derhalve wordt het zelfs niet opgemerkt. De klant ondervind daarmee dus geen last(en)!

Geplaatst door: Roland ()

Wat helaas wat minder gemakkelijk gaat is het volgende. Wanneer een consument een telefoon lijn heeft bij Tiscali via internet en een vaste telefoon via de kpn (dus 2 telefoonnummers in totaal) heeft kan de klant wanneer hij Tiscali opzegt, het nummer van Tiscali minder gemakkelijk mee nemen als hij daar voor wil kiezen. De klant moet dan de KPN aansluiting opzeggen om vervolgens het nummer van Tiscali er op te porteren. Je hebt dan te maken met af- een aansluit kosten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie