Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Overname Scarlet door Belgacom twijfelachtig

1 reactie

Scarlet komt waarschijnlijk toch niet in handen van Belgacom. Belgacom had het bedrijf, met alleen al 60.000 klanten in Nederland, willen overnemen, maar de Belgische Raad voor de Mededinging is tegen. 

Met de overname van Scarlet zou Belgacom de Nederlandse markt kunnen betreden als ADSL-aanbieder, maar de Belgische provider krijgt met de overname een nog sterkere greep op de Belgische internetmarkt en dat stuit op weerstand. Scarlet, al in 1992 gestart als eenmanszaak in Nederland, is sinds 1997 in België actief. Met de overname van Tiscali in België eind 2004 verstevigde Scarlet zijn positie. Het bedrijf wordt  in België geleid door de Nederlander Gert Post, voorheen directeur van Zonnet.
 
Midden februari meldde Belgacom dat het 185 miljoen euro over heeft voor het Nederlandse Scarlet, dat vooral in België actief is. Meteen dook de kritiek op dat Belgacom te dominant zou worden, zeker in breedband.

Belgacom heeft al een dominante positie in verschillende marktsegmenten. In dat kader is het verdwijnen van een alternatieve operator problematisch aldus de Raad voor de Mededinging. Het is nu aan de Raad om uit te maken of er een diepgaand onderzoek moet komen naar de operatie. Zo'n onderzoek kan in het slechtste geval leiden tot het verbieden van de deal.

Bron: De Tijd

Reacties (1)

Geplaatst door: Wim Kooijman ()

Ik ben blij dat de overname van Belgacom niet doorgaat die grote bedrijven hebben niks met de klant op het zijn verkoop kantoren geworden.
Ik heb al vanaf 2005 Scarlet eerst internet in 2007 ook telefoon erbij Scarlet is niet de goedkoopste maar wel stabiel het doet altijd ik heb 1 keer dat mijn modem kapot was maar binnen 3 dagen had ik een nieuwe.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie