Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Overname KPN lijkt van de baan

door Jeanet Woldring

America Movil, het telecombedrijf van Carlos Slim, ziet af van een bod op KPN. Het Mexicaanse telecombedrijf liet woensdag weten dat de overname in principe van de baan is. KPN bevestigde woensdagavond dat het niet tot een akkoord is kunnen komen.

Het intrekken van het ongevraagde bod op KPN werd woensdag door América Móvil in Mexico bekendgemaakt. Het telecombedrijf had op 9 augustus een bod van 2,40 euro gedaan op de KPN-aandelen. Het bedrijf van miljardair Carlos Slim heeft al 29,8 procent in handen. América Móvil zou verder onderhandeld hebben over deze prijs, waarbij KPN een veel hogere vraagprijs eiste.

Volgens América Móvil zijn de gesprekken met KPN mislukt omdat het Nederlandse telecombedrijf niet wilde verder praten zonder een hoger bod van Slim. De overnameplannen waren al deels vastgelopen nadat de stichting Stichting Preferente Aandelen B van KPN de overname via een beschermingsmechanisme blokkeerde. Desondanks bleven de partijen wel met elkaar in gesprek.

KPN bevestigde woensdagavond dat het niet tot een akkoord is kunnen komen met América Móvil over het ongevraagde bod. Volgens het bedrijf toonden de Mexicanen geen enkele bereidheid om hun bod  te verhogen, terwijl KPN duidelijk had gemaakt het bod te laag te vinden.

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2013
Geactualiseerd: woensdag 5 februari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie