Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ortel Mobile neemt Ilaycom in België over

2 reacties

Ortel Mobile heeft het volledige klantenbestand van Ilaycom overgenomen. De mobiele aanbieder Ilaycom, die zich  op in Europa woonachtige Marokkanen richt, kon niet meer aan haar financiële verplichtingen voldoen. De Mobile Virtual Network Operator (MVNO) Ortel ziet met deze overname haar klantenbestand in België stijgen tot 300.000. Het bedrijf is daarmee de grootste aanbieder van prepaid mobiele telecommunicatiediensten in haar segment op de Belgische markt. In totaal heeft zij bijna een miljoen klanten in Nederland, Duitsland en België.

Ortel Mobile is in 2005 ontstaan in Nederland en sinds april 2006 ook actief de Belgische markt. De aanbieder richt zich vooral op allochtone bevolkingsgroepen. Zo biedt zij bijvoorbeeld beltarieven aan die zijn afgestemd op de thuislanden van haar klanten. In de praktijk zijn dat prepaid SIM-kaarten, waarmee klanten zeer goedkoop naar het buitenland kunnen bellen. Zo kost bellen naar Turkije 17 cent per minuut, naar Marokko 22 cent en naar Italië kan al vanaf 12 cent. Zowel voor het bellen naar het buitenland als binnen het land zelf geldt, bellen per seconde is betalen per seconde.

Als MVNO beschikt Ortel Mobile niet over een eigen mobiel netwerk maar verkoopt het mobiele telefonie onder de eigen merknaam (Ortel Mobile) over het netwerk van een andere GSM-operator. In Nederland is dat het netwerk van KPN en in België van KPN-dochter Base.

Wilfred Rottier, Executive Vice President Sales, Marketing & Business Development van Ortel Mobile, laat weten dat de overname aansluit bij de ambitie van het bedrijf om verder uit te breiden in Europa. Het voornemen is om in 2008 in minstens drie andere Europese landen de markt te betreden. De praktijk laat zien dat we een succesformule hebben en dit gaan we de komende jaren nog verder uitrollen naar andere landen in Europa”, aldus Wilfred Rottier.  

Zie: Tariefvergelijking België - Tariefvergelijking Nederland 

Reacties (2)

Geplaatst door: ou addi ()

puk code kwijt

Geplaatst door: andre ()

Zo je zal maar "Executive Vice President Sales, Marketing & Business Development" van beroep zijn. In elk geval geeft dat niet de uitstraling dat ze anders zijn dan een gemiddeld bureaucratisch bedrijf.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie