Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ortel Mobile heeft 175.000 Belgische klanten

Het Nederlandse Ortel Mobile heeft zich op één jaar tijd opgewerkt tot de zesde grootste speler op de Belgische gsm-markt. Het bedrijf richt zich vooral op de allochtone gemeenschap. 

Volgens directeur Wilfred Rottier heeft Ortel Mobile in België op dit ogenblik meer dan 175.000 klanten. In 2005 werd het bedrijf opgericht door Celal Oruc, een Nederlander van Turkse afkomst. Ortel heeft op dit ogenblik meer dan een half miljoen klanten in Nederland, Duitsland en België samen. Dit jaar wil Ortel  starten in Frankrijk en Spanje. 

De aanbieder heeft geen eigen netwerk, maar maakt gebruik van het net van een partij met een gsm-licentie. In België is dat BASE. In Nederland en Duitsland ging Ortel ook in zee met KPN, het moederbedrijf van BASE en E-Plus. 

Ortel was een van de eerste partijen op de Belgische markt die zich specifiek richt op allochtonen. De concurrerende tarieven trokken heel wat klanten aan, waardoor Ortel de grootste speler werd na Proximus, Mobistar, BASE, Euphony en TMF. Na de start van Ortel betraden ook andere partijen de lucratieve mobiele belmarkt voor allochtonen. Ook BASE zelf zit op deze markt met het merk Ay Yildiz, gericht op de Turkse gemeenschap. 

Volgens Ortel liggen de gemiddelde inkomsten per klant bijna drie keer hoger dan het nationaal gemiddelde van voorafbetaalde kaarten. Dat komt omdat de Ortel-klanten heel veel contact hebben met hun thuisland. Marokko is de belangrijkste belbestemming, maar ook Polen is een belangrijk bestemmingsgebied. In België heeft Ortel op dit ogenblik 5000 verkooppunten in winkelketens. Op Bellen.com is het Ortel Mobile prepay starterpakket online te bestellen voor € 9,95 inclusief € 7,50 herlaadtegoed.

Bron: De Tijd

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie