Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Orange verlaagt tarieven bellen in Europa

8 reacties

Orange heeft per 1 februari de tarieven voor bellen, gebeld worden en sms’en in Europa verlaagd. Wie het thuisfront wil laten weten hoeveel sneeuw er ligt op de pistes, is als Orangeklant nu 20 tot 33% goedkoper uit.

Voor één euro per minuut kan vanaf het vakantieadres mobiel gebeld worden met het thuisfront.  Het maakt niet uit of je een Orange abonnement hebt, of met prepaid belt. Eerder zat hier wel verschil tussen, zoals dat bij de meeste providers het geval is. Voor het sms'en maakt het overigens wel uit. Met prepaid kost het versturen van een tekstbericht 75 cent, met een abonnement 45 cent.

Dankzij de voordeelbundels Bel op reis en Sms op reis konden Orangeklanten al eerder van lage tarieven profiteren. Per 1 februari heeft Orange de tarieven voor bellen, gebeld worden en sms’en in Europa dus nog eens extra verlaagd. 

Wie ski- of andere vakantieplannen heeft,  ziet in onderstaand overzicht de Europese tarieven. Wie verder van huis gaat, vindt op Vakantiebellen.com de kosten voor de rest van de wereld. Zie de Tariefvergelijking Mobiel voor bellen naar het buitenland.

 In het buitenland Prepaid  Abonnement 
 bellen  € 1,00 1,25   € 1,00 1,15 
 gebeld worden  € 0,50 0,75  € 0,50 0,65
 een sms'je versturen  € 0,75  € 0,45
 een sms'je ontvangen   gratis  gratis
 Prijzen zijn per minuut en incl. BTW.
 Prijzen zijn geldig vanaf 01-02-07.
 Prijzen gelden alleen voor landen in Europa.
   

Zie ook: 
KPN verlaagt tarieven mobiel bellen buitenland 
Vodafone breidt Passport uit naar 31 landen mobiel bellen buitenland    

Belwijzer Mobiel voor belkosten en toestelprijzen

Reacties (8)

Geplaatst door: Alex ()

één europa toch? het moet zo zijn dat het bellen naar het buitenland net zo duur is als gewoon naar je buurman bellen..... dus, uit je bundel.

Geplaatst door: Alex ()

één europa toch? het moet zo zijn dat het bellen naar het buitenland net zo duur is als gewoon naar je buurman bellen..... dus, uit je bundel.

Geplaatst door: Tim ()

Ik zou als ik geen abbo bij Vodafone had, gewoon een Voda prepaid meenemen en mensen waar je bereikbaar voor moet zijn dat nummer geven. Gezien alle EU landen nu Voda passport hebben kost het ontvangen iig nu 1 eur per gesprek.

Geplaatst door: Mr Sverige ()

Er is inderdaad een beginnetje gemaakt... maar het is en blijft nog veel te duur.
Wat ik wel opmerk is dat hetgeen zin meer heeft om een abo te nemen. Prepaid is even duur... en je hangt niet vast aan een verplichte oplaadbeurt van minimaal 15 euro per maand!

Geplaatst door: Ado ()

De kogel is nog niet door de kerk bij de EU parlament, vanwege de gigantisch verzet bij de zuiderlijke vakantielanden. De overheden van deze verdienen bakken met geld (btw) omdat wij zoveel bellen. Ze zullen de tarieven voorlopig een beetje verlagen omdat ze slechte publiciteit krijgen en niet omdat er nog een wet komt waardoor ze dat verplicht zijn. Daar kun je nog 1-2 jaar op wachten.

Geplaatst door: eej~djee ()

de EU wil voor deze zomervakantie de tarieven op é0.49 per minuut hebben dus vandaar

Geplaatst door: Benjamin ()

Wel toevallig dat steeds meer providers juist nu de tarieven verlagen, hangt er iets in de lucht?

Geplaatst door: Reinier ()

Het is goedkoper, maar nog duur 1 euro per minuut. Het is een begin.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie