Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Orange slimme One Phone voor mobiel en vast bellen

Leestijd: 2 minuten

Orange introduceert een slimme One Phone voor mobiel én vast bellen. Hiermee kan men zijn mobiele telefoon als vaste telefoon gebruiken. 
 
Het is het eerste product in Nederland waarmee binnenshuis kan worden gebeld voor het thuistarief en buitenshuis voor het mobiele tarief. Orange laat met One Phone thuis mobiel bellen via het Livebox modem, bekend bij de ADSL Family gebruikers. Ervaring wijst uit dat mensen ongeveer 40 procent van hun telefoongesprekken in huis met hun mobiele telefoon doen, volgens Orange. Men kan zich alvast  voorregistreren via de nieuwe website van Wanadoo en Orange, die sinds gisteren geïntegreerd is. In het najaar vindt de definitieve introductie plaats.

Techniek  
Het is een concept waarbij de mobiele telefoon thuis draadloos belt via het vaste net. De draadloze verbinding komt tot stand doordat het automatisch het Livebox modem detecteert. Er wordt als het ware een eigen draadloos ‘privé-netwerk’ gecreëerd waardoor voordelig gebeld kan worden. Komt men buiten het bereik van de Livebox, dan wordt er automatisch overgeschakeld naar het mobiele netwerk, of andersom. De One Phone telefoon is uitgerust met een toepassing die Unlicensed Mobile Access (UMA) heet. Deze technologie combineert de voordelen van breedbandverbindingen met de voordelen van een mobiele telefoon. Met UMA wordt het internet dus gebruikt voor de GSM-verbinding. Een nadeel is dat nog maar weinig mobieltjes deze technologie ondersteunen.

Tarief
Bij binnenshuis bellen wordt automatisch het meest optimale tarief berekend voor het gesprek. Buitenshuis betaalt de beller het mobiele tarief, dat afhangt van de gekozen bundel. De Livebox, de alles in één modem van Orange (voorheen wanadoo), signaleert deze overgang van binnenshuis en buitenshuis bellen en handelt het telefoongesprek verder af. Op het scherm van de telefoon is via een icoontje te zien welke verbinding actief is.

Orange abonnement plus ADSL en Livebox
Om van One Phone gebruik te kunnen maken, is een mobiel abonnement van Orange nodig plus een Orange ADSL Family abonnement met de draadloze (WiFi) variant van de Livebox. Er is bij deze dienst  keuze uit twee typen mobiele telefoons:  Samsung SGH-P200 en Nokia 6136, die nu nog niet beschikbaar zijn.  Het assortiment van One Phone zal na de introductie verder uitgebreid worden.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie