Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Orange opent nieuwe ronde prijzenslag

Na de SMS-oorlog van afgelopen zomer is het nu de beurt aan mobiele aanbieder Orange om de prijzen te verlagen. Orange heeft afgelopen zomer in tegenstelling tot een aantal concurrenten de SMS tarieven niet structureel verlaagd maar in plaats daarvan haar abonnees in de gelegenheid gesteld om elk weekend gratis te kunnen SMS-en. Deze actie is nu ten einde. Voorlopig blijft het oude tarief van 22 cent per bericht gehandhaafd, maar in combinatie met de nieuwe SMS-bundels kan er al vanaf 6 cent een bericht verstuurd worden. Tegelijkertijd wordt één enkel tarief ingevoerd voor bellen naar alle bestemmingen en introduceert Orange sim-only abonnementen. Alle wijzigingen gelden in eerste instantie alleen voor nieuwe klanten, maar bestaande abonnees mogen onder voorwaarden overstappen naar de nieuwe tarieven.

Orange introduceert drie SMS-bundels, van 6, 12 en 18 euro. Als enige aanbieder laat Orange deze 'Sms Voorraad' van de normale belbundel afgaan zodat de kosten overzichtelijk blijven. De kosten van een SMS-je blijven gelijk zodra de voorraad op is en vallen dus niet terug naar het hogere standaardtarief. Orange zou Orange niet zijn als niet gebruikte SMS-jes uit de voorraad niet onbeperkt meegenomen zouden kunnen worden naar de volgende maand(en). Overigens is de SMS Voorraad 300 niet te combineren met een Orange Free 12,50 abonnement.

SMS bundels
Bundel  Kosten per maand  Omgerekende kosten per bericht
SMS Voorraad 60  € 6,00  € 0,10
SMS Voorraad 150  € 12,00  € 0,08
SMS Voorraad 300  € 18,00  € 0,06

Zoals eerder genoemd is een andere grote verandering de invoering van één enkel flat rate tarief voor bellen naar alle nummers, dus zowel vaste als mobiele nummers in piek- en daluren. Gevolg hiervan is dat bellen naar vaste nummers aanzienlijk duurder wordt, terwijl de kosten voor het bellen naar mobiele nummers behoorlijk omlaag gaan. Hiermee komt Orange haar klanten tegemoet in de marktverandering waarin er steeds meer van mobiel naar mobiel gebeld wordt. Door de invoering van het flat rate tarief wordt dit laatste veel voordeliger, hoewel de korting voor het bellen naar andere Orange klanten komt te vervallen. Het starttarief wordt met 20% verhoogd, naar 6 cent per gesprek. De bundels veranderen ook in grote, nieuw is de introductie van Free 12,50.

Nieuwe situatie Oude situatie (blijft geldig voor oude klanten)
Bundel  Bellen  Bundel  Mobiele  Vastnet (incl. Orange Mobiel)
Free 12,50  0,32
Free 22,50  0,20 Free 20  0,28   0,14
Free 32,50  0,16 Free 30  0,22   0,11 
Free 42,50  0,14 Free 40   0,20   0,10 
Free 62,50  0,13 Free 60  0,18   0,09 
Free 82,50   0,12 Free 80  0,16   0,09 
Tarieven per minuut in euro's, incl. BTW.
Het starttarief gaat van 5 cent naar 6 cent per gesprek.
De SMS-kosten van 22 cent en MMS-kosten van 50 cent blijven gehandhaafd.

Bestaande klanten die geen actie ondernemen, behouden hun oude tariefplan maar worden wel in de gelegenheid gesteld om onder voorwaarden over te stappen naar de nieuwe tarieven. De voorwaarde houdt in dat klant met 1 jaar moet verlengen om te profiteren van de nieuwe tarieven. De verlenging gaat in op de overstapdatum. Wanneer een bestaande klant een contract heeft dat nog langer dan 12 maanden loopt, dan vindt er geen verplichte verlenging plaats bij het overstappen op de nieuwe tarieven. Voordeel van overstappen op de nieuwe tarieven is dat de klant dan ook een SMS Voorraad kan aanschaffen om op die manier goedkoper te kunnen SMS-en. Bij het overstappen gelden ook nieuwe algemene voorwaarden, waarbij de belangrijkste wijziging is dat de opzegtermijn van 2 naar 3 maanden gaat.

Ten slotte introduceert Orange 2 sim-only abonnementen waarvan de abonnementskosten standaard de helft bedragen van het bedrag in de bundel, waardoor de klant feitelijk een korting van 50% krijgt op bellen, SMS-en, MMS-en etc. De klant kan kiezen uit de Free 22,50 en 32,50 sim-only die dan respectievelijk € 11,25 en € 16,25 per maand kosten.

Alle abonnementen en tarieven op Bellen.com zijn zojuist aangepast aan de nieuwe situatie. De nieuwe SMS-bundels zijn vanaf dinsdag 4 januari verwerkt in de Belwijzer.

Gepubliceerd: maandag 3 januari 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie