Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Orange nu Online

8 reacties

Internetprovider Orange Breedband heet vanaf vandaag Online Breedband B.V. of kortweg Online. Een nieuwe naam, dezelfde vertrouwde internetprovider, zegt algemeen directeur Bernard Uyttendaele op de ververste website. Met deze naamswijziging verandert de dienstverlening niet.

Veertien jaar ervaring
Online is zowel de jongste als een van de oudste breedbandproviders in Nederland. Tot vandaag ging de provider door het leven onder de naam Orange, daarvoor als Wanadoo en nog langer geleden als Euronet Internet. Nu dus Online. Hiermee willen ze precies zeggen waar ze voor staan: zorgeloos online zijn. In de afgelopen 14 jaar heeft het bedrijf veel expertise opgebouwd in de Nederlandse internetbranche. Daardoor zegt Online te weten wat klanten beweegt én zijn ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op technologisch gebied.

Wat Online doet 
Online wil mensen op een eenvoudige manier online brengen. Met een landelijk dekkend netwerk voorzien zij zo’n 360.000 klanten al jarenlang van een betrouwbare en snelle internetverbinding. Online blijft internetdiensten leveren tegen een scherpe prijs/kwaliteit verhouding met de best mogelijke service voor klanten.

Wat verandert er voor bestaande klanten?
Eigenlijk bijna niets. De internetverbinding blijft ongewijzigd, modem en modeminstellingen blijven gewoon werken en e-mailadressen kan men ook gewoon blijven gebruiken. De klantenservice voor ADSL is bereikbaar onder 0900-9515 voor 20 cent per minuut. De Algemene Voorwaarden blijven inhoudelijk gelijk,  alleen de bedrijfsnaam wijzigt.

TOP 5 op Internetten.nl
Online ADSL staat nog steeds in de TOP 5 op Internetten.nl. Zowel in de categorie >1 MB, >4 MB en >20 MB is de provider vertegenwoordigd. In de laatste rubriek staat Online ADSL Extra voor 15 euro per maand op de eerste plaats. Ook op de TOP 5 Internet + bellen op Bellen.com prijkt Online ADSL & Telefonie (op de 2e plaats) en Online ADSL Extra & Telefonie  (op plek 3). Hiervoor krijg je een verbinding tot 20 MB voor 20 euro per maand.

Klik hier voor meer informatie en online aanmelden voor Online

Reacties (8)

Geplaatst door: paulus ()

niet doen geen online nemen!!!

ik krijg afschrijvingen op naam van online en dan ik bel ze en dan wordt ik doorgestuurd naar ziggo waar ze me weer terugsturen naar online. ze willen me gewoon niet helpen.

niet doen dus...

Geplaatst door: Pauline ()

Heb 1 jaar adsl en telefonie via Orange gedaan. Geen problemen. Erg tevreden. Vond het alleen wat duur. Dus wilde ergens anders gaan kijken. Op tijd opgezegd. Rondgekeken, toch besloten om Orange te houden maar dan 4mb. Orange gebeld om opzegging ongedaan te maken. Kon niet meer. Moest minimaal een maand voor de afloop van het abonnement. Bij het opzeggen nooit verteld. Moest opnieuw aanvragen en dan zou ik 3 a 4 weken zonder internet en telefonie zitten.

Toch opnieuw aanvraag gedaan. Verwachte leveringsdatum ca. 5 weken (7 juli). Nou ja, toch maar doen. Ik zit nu nog te wachten en het is nu al 22 juli. Volgens mijn ADSL-status zit ik nog steeds in de registratiefase (stap 1) dus er is nog steeds niets mee gedaan! Rond 1 juli mail gestuurd. Netjes reactie gehad dat idd behandeling aanvraag was vertraagd en dat 7 juli waarschijnlijk idd niet gehaald zou worden. Ook een brief thuis gehad met dezelfde mededeling. Maar ondertussen zit ik nog steeds zonder telefoon en internet. Of het iets met de omschakeling naar Online te maken heeft weet ik niet, maar reorganisaties beloven meestal niet veel goeds....

Geplaatst door: Bart ()

Mijn e-mail doet het al 4 dagen niet meer! ik had 4 wanadoo adressen, en daarna 6 orange adressen. 1e 3 dagen kreeg ik alles 2 of 3dubbel binnen. Geklaagd, nu krijg ik niets meer, en kan niets meer verzenden!!!

Waardeloos.

Geplaatst door: rianne ()

ze klagen niet voor niets. bij mijn ouders thuis is het ook allemaal prima in orde maar bij mijn vriend zijn opa en oma hebben ze al bijna 4 maand geen internet...en al diverse keren achteraan gebeld maar ja ze bellen niet terug. dus zo goed is het niet bij iedereen.

Geplaatst door: Mel ()

Ze gooien er gelijk een tariefswijziging bij: vanaf 1 juli alles afgerond. Dus 5 cent omhoog. Reden om op te zeggen, voor diegene die weg willen!

Geplaatst door: - ()

Online(OrangeWanadoo) heb zelf geen klacht.

Dus geen moeite voor mme alles loopt flex

Dus m`n internetaansluiting van Online is prima lijn loopt goed. Volgens mij klagen jullie voor niks?


Of jullie doen iets verkeerds zodat je gelyk ga aanklachten.

Opmerking van de redactie op 27-06-2008
Dat u geen problemen ondervindt wil niet zeggen dat het dan ook voor iedereen goed gaat. Geldt omgekeerd ook, trouwens...
Geplaatst door: Tjerk ()

Zorgeloos online zijn... OK ! Mogen we dan nu eindelijk allemaal die brakke Livebox inleveren voor een kwaliteitsmodem?

Opmerking van de redactie op 27-06-2008
Uit bovenstaand artikel: Wat verandert er voor bestaande klanten? Eigenlijk bijna niets. De internetverbinding blijft ongewijzigd, modem en modeminstellingen blijven gewoon werken.
Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Oude wijn in nieuwe zakken. Het regende en regent klachten over Orange. Een nieuwe naam verandert daar helemaal niets aan.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie