Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Orange misleidt volgens KPN

Leestijd: 2 minuten

De rechtbank heeft het maar druk met de telecomreclame-oorlog en het eind lijkt nog niet in zicht te zijn tussen de belconcurrenten. Dat stond begin april in het Bellen.com nieuws.

Er kan blijkbaar geen maand voorbij gaan of telecomproviders beschuldigen elkaar van misleidende reclame. Vaak hoort KPN bij de betrokken partijen. Deze keer sleept de voormalige monopolist concurrent Orange voor de rechter.

KPN vindt dat Orange de consument misleidt met een tv-commercial over betalen per seconde. Het telecombedrijf eiste daarom woensdag bij de rechter in Haarlem dat Orange een rectificatie plaatst in alle landelijke dagbladen, zo meldt Nu.nl. 

De nieuwsdienst vervolgt: 'Orange brengt een tv-spotje op de buis met de tekst "Bij Orange betaal je altijd per seconde, dus als je vijf seconden belt, betaal je ook vijf seconden". KPN stelt dat de consument daarmee op het verkeerde been wordt gezet, omdat verzuimd is te melden dat de beller ook een starttarief betaalt.

Naar aanleiding van de klacht van KPN heeft Orange zijn eigen website deze week aangepast. KPN vindt dat echter veel te laat. Volgens advocaat Richard van Schaik van KPN is de schade al geleden. Bovendien gaat Orange tot volgende week door met het uitzenden van het omstreden tv-spotje.

De advocaat van Orange, Wouter Pors, vond dat KPN de zaak enorm opblaast. "De procesmachine van KPN heeft nu ook Orange bereikt." Daarmee gaf hij aan dat KPN al vele rechtszaken tegen concurrenten heeft gevoerd. Volgens Pors slaat KPN in dit geval de plank mis, omdat er geen sprake is van misleiding.

De raadsman wees erop dat in het tv-spotje wordt verwezen naar de algemene voorwaarden op de website, waar het starttarief met nadruk staat vermeld. Volgens Pors heeft KPN bovendien boter op het hoofd, omdat het concern bij zijn eigen tarieven helemaal niet duidelijk is hoe die zijn opgebouwd.'

Bellen.com houdt u op de hoogte van deze blijkbaar 'never ending story'.

Zie ook: Belwijzer Mobiel waar u de specificaties 'betalen per seconde' , 'afrekenen per minuut', starttarieven etc. op detailniveau terugvindt.

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie