Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Orange met kleinste smartphone ter wereld

Telecomprovider Orange heeft de kleinste smartphone ter wereld geïntroduceerd: de SPV C500.

Dit toestel is de opvolger van het oudere broertje de SPV E200 dat ongeveer een half jaar geleden uitkwam en opviel door de uitgebreide mogelijkheden. De SPV C500  is beduidend kleiner dan zijn nogal fors uitgevallen voorganger. De nieuwste SPV past met zijn superkleine afmetingen, vergelijkbaar met een pakje kauwgom, in elke zak en weegt honderd gram.

Hoewel het gelikte toestelletje lekker klein is, is het display nog steeds fijn groot met knopjes die handig van formaat zijn. Met een soort scroll-button kan door het menu genavigeerd worden. Door deze knop in te drukken wordt een map of functie geselecteerd.

De smartphone synchroniseert agenda, e-mail en contactgegevens in een handomdraai met Microsoft Outlook ® op de computer. Ook kan men  ermee surfen op het internet via Pocket Internet Explorer, MP3-tjes afspelen met Windows Media®  Player, Java games spelen of MSN-en via Messenger. De SPV C500 is eigenlijk de kleinste computer waarmee men ook nog kan bellen. Alle belangrijke details zijn in een oogopslag op de homepage te zien: wat is de volgende afspraak, heb ik mail, smsjes of mmsjes ontvangen of heb ik een oproep gemist.

De SPV C500, waarbij SPV staat voor Sound Picture Video, heeft natuurlijk de beschikking over een camera, waarmee men met een druk op de knop een foto of filmpje maakt. Naast de lens op de achterkant van de gsm zit een klein rond spiegeltje, dat handig is als je een foto van jezelf neemt. De hoogste kwaliteit van de foto's is de resolutie 640 keer 480. Deze foto's zien er prima uit. Video-opnames zijn te maken in dezelfde resolutie als de foto's.  De kwaliteit van de opnames is weliswaar niet briljant, maar de beelden lopen wel soepel. Het toestel is uitgerust met 64 MB geheugen, dat uit te breiden is tot 256 MB.

Met zo'n geheugencapaciteit kan niet alleen lang gefilmd worden, maar kunnen er ook veel mp3's of filmpjes op de smartphone gezet worden. Er wordt een headset bijgeleverd. Met de bijgeleverde USB-kabel is het toestel te verbinden met de computer of andere apparaten. Daarnaast heeft de C500 een infraroodpoort en Bluetooth aansluiting.

Daarnaast zitten er meer handige applicaties op, zoals Orange Back Up, waarmee alle gegevens veilig te bewaren zijn, of Orange Download waarmee  de nieuwste applicaties en software te downloaden zijn. Ook zit er een automatische lichtsensor op. Dat betekent dat de SPV C500 automatisch de verlichting inschakelt als het opeens donker wordt.
Op Nu.nl is een heel positieve test (review) van het toestel te lezen.

De Orange SPV C500 is er vanaf 0 euro bij een 2 jaar Orange Free 40 abonnement en is verkrijgbaar bij alle bekende verkooppunten, waaronder de 44 Orange shops en de online Orange shop.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie