Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Orange breedband nu landelijk beschikbaar

9 reacties

Orange Breedband neemt beperkt internetaanbod in de regio op de korrel. Zo luidt het persbericht dat het bedrijf gisteren naar buiten bracht. Zeven jaar nadat de eerste ADSL-aansluiting werd opgeleverd, zijn er nog altijd landelijke gebieden waar maar een beperkte keuze is. Orange wil daarin verandering brengen.

Huishoudens buiten de Randstad en grotere steden van Nederland hebben vaak maar een beperkte keuze uit internetaanbieders. Veelal betreft het slechts KPN en het lokale kabelbedrijf. Orange Breedband wil hierin met de uitbreiding van het dekkingsgebied van haar ADSL-netwerk tot héél Nederland verandering brengen. Dit moet leiden tot méér concurrentie in het aanbod en dus ook méér keuze in prijs en kwaliteit, aldus de aanbieder. 

'In totaal gaat het om zo’n 3,3 miljoen huishoudens in regio’s waar te weinig keuze uit internetproviders bestaat en die in feite onderbedeeld zijn,’ stelt Paul Lempers van Orange Breedband. ‘Volgens ons betalen die internetgebruikers nu te veel of krijgen ze te weinig kwaliteit. En soms een combinatie van beide. Met de introductie van Orange ADSL Family willen wij ons internetproduct met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding van het Zuidwesten tot het Hoge Noorden beschikbaar maken.’

In januari 2007 werd Orange ADSL Family opnieuw door de Consumentengids uitgeroepen tot Beste Koop in het segment 8 Mbit/s en sneller. De snelheid van Orange ADSL Family kan variëren van 4 Mbit/s tot 20 Mbit/s en is afhankelijk van het huisadres. Via de postcodecheck kunt u nagaan welke snelheid Orange ADSL Family op uw adres biedt. De langzamere variant is ook beschikbaar voor ISDN, echter niet in combinatie met telefonie. Welke snelheid u werkelijk haalt, is overigens ook afhankelijk van andere factoren, zoals de apparatuur en bekabeling die u gebruikt. De prijsstelling van ADSL Family is € 23,95 per maand.

Oók telefonie
Voor een euro in de maand extra kunnen Orange ADSL Family abonnees met Orange Telefonie Basis voor 2,5 eurocent per minuut bellen naar alle vaste nummers in Nederland, uitgezonderd betaalde servicenummers. In het weekend en ’s nachts bellen zij voor 0 cent per minuut. Het starttarief voor elk gesprek bedraagt 4 cent per gesprek. Een vast telefoonabonnement is niet meer nodig en het vaste telefoonnummer kan meegenomen worden.  

Online aanmelden: Orange ADSL Family 20 Mb - Orange ADSL Family 4 Mb

Reacties (9)

Geplaatst door: jan ()

Is Orange ADSL Family dan niet via de kabel?
Voorlopig hou ik het maar op alleen internet.

Geplaatst door: Arjan ()

Quote:
Rob 26-03-2007, 12:50
Twee dagen geleden verzekerde (100% ! ehum) Orange me dat Orange Family (over Orange eigen 20Mb netwerk) pas op 8 Mei 2007 op dit adres beschikbaar zal zijn. Nu heb ik nog Orange over het KPN netwerk maar dat is schreeuwend duur in vergelijking met de huidige tarieven. Het persberich is dus erg voorbarig.
/Quote

Op welk adres was dit rob? Bij mij in de woonplaats is enkel nog alleen maar 4 mb te verkrijgen. Als dat daadwerkelijk gebeurd wat jij zegt dan stap ik ook over.

Betaal nu 59,95 exc kpn kosten. Scheelt weer een hoop euro`s in het jaar.

Geplaatst door: Rob ()

Twee dagen geleden verzekerde (100% ! ehum) Orange me dat Orange Family (over Orange eigen 20Mb netwerk) pas op 8 Mei 2007 op dit adres beschikbaar zal zijn. Nu heb ik nog Orange over het KPN netwerk maar dat is schreeuwend duur in vergelijking met de huidige tarieven. Het persberich is dus erg voorbarig.

Geplaatst door: bennie m. ()

Het lijkt zo op het eerste gezicht een mooi aanbod van Orange, maar als je de huis aan huis verspreide folder verder doorspit zitten er vieze addertjes onder het gras. Zo is het beltarief voor adsl family 4mb behoorlijk prijzig, daarbij komt nog dat de techniek in wezen de zelfde ia als va kpn, dus zonder meer zal ook dit weer vele prolemen geven.

Tevens komt er noig bij dat je altijd een kpn abbonement nodig hebt, ook al heb je alleen een kabelverbinding ( upc of casema etc) ook andere providers maken zich hier aan schuldig of rekenen dit gewoon door inn het abbonement.

Mijn mening is dat internet+bellen via adsl momenteel nog in een prille fase van ontwikkeling is en het duurt nog zeker 3 jaar voor het net zo betrouwbaar is als de ouderwetse analoge telefoon, overigens hebben de kabelmaatschappien de techniek wel veel beter onder controle

Geplaatst door: Ben ()

Wel vreemd dat het bericht naar u verstuurd is en dat zij er geen geluid aangeven, zelfs niet op hun eigen website ?! Het lijkt mij dat Orange dit belangrijk genoeg vind om dit landelijk bekent te maken, daarnaast bent u de enige die dit bericht op uw site heeft... Ik blijf het vreemd vinden!

Geplaatst door: fred bouwens ()

nou ik voel me belazerd en bedonderd
toen ik me aan melde voor adsl family 20 mb + telfoon werd mij verzekerd dat ik dit zou krijgen en dat ik op 22 maart zou worden aan gesloten nou nee dus,geen 20 mb ,en pas over 4 weken, en slechts 4 mb
tegen de zelfde prijs 29,95 en telefoon , dus bedrog van de bovenste plank nu hebben ze snel de website aan gepast!
dus zou de pijs eigelijk 10 euro minder moeten zijn 14,95 het eerste jaar of als nog de snel heid om hoog moeten schroeven naar 10 mb dan heb ik er mischien vrede mee dit lijkt nergens op
misschien iets voor vara`s kassa of radar van de tros

Geplaatst door: Ben ()

Nou, leuk verhaal, maar ik kan dat persbericht nergens vinden. Zelfs niet op de website van Orange zelf.

MIsschien is het handig om de link naar de website te plaatsen!

Opmerking van de redactie op 15-03-2007
persbericht was gisteren nog niet geplaatst; het was ons toegezonden.
Geplaatst door: michel ()

Ik ben al sinds januari een postcode check aan het doen. Steeds de melding: binnenkort bij u beschikbaar (20Mb). Nu blijkt het helemaal niet zo te zijn, ik kan é23,95 dokken voor 4Mbit. Toen ik naar de klantenservice belde of 20 Mb wel nog kwam, begon die vent moeilijk te doen en hing hij ook nog op, lekker dan.

Geplaatst door: jossss ()

na hier dus nog niet landelijk ??? hier in de gemeente brumme dus nog niet ze zeide in het 1 ste kwartaal maze zegge meestal zooveeltoch??

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie