Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Orange biedt prepaidbellers beste eigen keuze

Leestijd: 2 minuten

Orange maakt het prepaidbellers gemakkelijker om de beste persoonlijke keuze te maken. Vanaf vandaag maakt de aanbieder een praktisch onderscheid tussen tarieven voor bellen of sms-en, waardoor gekozen kan worden voor het laagste tarief dat past bij het eigen gedrag. Wie veel sms't kan beter kiezen voor Prepaid Text en wie veel belt, is beter uit met PrePaid Talk.

Prepaid Talk en Prepaid Text
Orange noemt de tariefvormen Prepaid Talk en Prepaid Text.  Berichtenschrijvers kiezen Orange Prepaid Text voor het gunstigste tarief. Maar bent u een typische beller, dan kunt u volgens Orange beter kiezen voor Prepaid Talk.

Daarbij rekent Orange af per seconde in plaats van de eerste minuut volledig zoals Vodafone en Lowcall dat bijvoorbeeld doen met hun prepaidtarieven.  Volgens Orange duren de meeste mobiele gesprekken (88 procent ) minder dan een minuut en daarom is het erg ongunstig wanneer  de eerste gespreksminuut toch helemaal betaald moet worden. Naar eigen zeggen gebeurt dat alleen bij Orange niet. Toch zijn er wel meer aanbieders die bij hun prepaidpakketten per seconde afrekenen, zoals  Simyo en T-Mobile bijvoorbeeld. 

Bij Orange Prepaid Talk is het beltarief laag: 25 cent per minuut ongeacht het moment van de dag en het sms-tarief relatief hoog. Orange Prepaid Text legt het accent op een laag sms-tarief: 9 cent per bericht. Voor bellen betaalt de klant 35 cent per minuut, eveneens berekend op basis van seconden.

 tarief 

 Prepaid Talk 

 Prepaid Text 
 bellen  € 0,25  € 0,35
 sms-en  € 0,17  € 0,09


Beloning bij opwaarderen = verlaging tarieven
Opwaarderen van Prepaid Talk en Prepaid Text wordt beloond met maximaal 30% extra beltegoed,  wat de aanbieder in feite als een bijkomende verlaging van de tarieven beschouwt. Het maximum (30%) aan extra beltegoed wordt verkregen als men maandelijks voor vijftien euro laat opwaarderen.

Orange geeft keuze tussen opwaardeerkaarten ter waarde van tien, twintig of dertig euro, maar het is ook mogelijk dat elektronisch te doen via mobiel opwaarderen of automatisch. Iedere Orange prepaidbeller kan nu van dat laatste gebruik maken. 

U geeft dan tevoren aan wat de hoogte van uw beltegoed moet zijn en Orange zorgt automatisch voor de opwaardering. Het automatisch laten opwaarderen kan vanaf vijf euro per maand. Voor gezinnen een praktische manier om controle te houden over het beltegoed van kinderen, aldus de aanbieder. Het beltegoed is onbeperkt houdbaar dat wil zeggen dat het ongelimiteerd meegenomen kan worden. Orange stuurt een sms-je bij het naderen van het einde van beltegoed.

In de Prepaid Tariefvergelijking en in de Belwijzer Mobiel zijn de nieuwe 'prepaids' Talk en Text inmiddels opgenomen ter vergelijking. 

Geactualiseerd: donderdag 4 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie