Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Opta: Telfort in de fout met Edge

2 reacties

Telfort moet binnen zeven werkdagen haar EDGE-abonnees mededelen dat ze per direct en kosteloos hun contract mogen opzeggen. Anders neemt de Opta maatregelen, zoals mogelijk een last onder dwangsom. Dit heeft een woordvoerder desgevraagd aan Bright laten weten.

Net als de Consumentenbond vindt de toezichthouder dat Telfort in de fout is gegaan rond het stopzetten van haar mobiele internetnetwerk EDGE bij de verhuizing naar KPN. Dat heeft Opta-woordvoerder Cynthia Heijne tegen Bright gezegd.

De mogelijkheid tot opzeggen is wettelijk verplicht, omdat Telfort door EDGE-abonnees automatisch terug te zetten op het langzamere GPRS-netwerk van KPN de dienstverlening heeft verslechterd.

Bright: Telfort wilde echter in de communicatie over het downgraden zoveel mogelijk abonnees nieuwe UMTS-toestellen aansmeren. De vorige Telfort-brief van marketingdirecteur Sander Gielen begon met 'Goed en belangrijk nieuws voor u'. Benieuwd wat hij dit keer als aanhef zal bedenken. 'Foutje bedankt?'

Zie ook: Telfort per 10 mei over op UMTS van KPN

Reacties (2)

Geplaatst door: Reinier ()

Dit is de rede geweest waarom KPN Telfort heeft overgenomen. Ze waren bang dat EDGE teveel umts klanten zou afsnoepen. Nu is er geen keuze meer en ben je verplicht het dure UMTS te nemen.

Geplaatst door: David ()

Heel jammer dat het EDGE netwerk verdwijnt, daarmee verdwijnt een landelijk alternatief voor UMTS en GPRS... Slechte move van Telfort.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie