Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Opta duldt geen spit

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Telecomwaakhond Opta gaat hard optreden tegen ongewenste reclame via internettelefonie. Dat staat te lezen op RTL Z.

Deze vorm van ongewenste reclame wordt aangeduid met de term 'spit': spam voor internettelefonie*. Spit wordt gezien als één van de zwakheden van de nieuwe telecomvorm. Andere gevaren zijn dat internettelefonie kwetsbaarder is voor aanvallen dan gewone, 'ouderwetse' telefonie en dat gesprekken makkelijker kunnen worden afgeluisterd of afgetapt.

Daar staat tegenover dat internetbellen goedkoper is en meer mogelijkheden biedt, zoals bellen met beeld erbij of gesprekken voeren met meerdere mensen tegelijk.

De Opta vindt dat mensen op dit moment zelf verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van gevoerde telefoongesprekken via internet. De waakhond brengt op dit moment nog in kaart wat de gevaren zijn van de relatief nieuwe belvorm. De toezichthouder houdt de vinger aan de pols, maar de gevaren moeten zich nog manifesteren.

Mensen die willen klagen over spit kunnen terecht op  www.spamklacht.nl. Ervaringen van bezoekers van onze vergelijkingssites zien wij graag geplaatst onder de juiste rubriek in ons Forum.

* in 2004 schreef wetenschapsjournalist  Herbert Blankesteijn al over Spit, Spim en Spam in het NRC.

Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie