Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Opnieuw record sms`jes rond jaarwisseling

1 reactie

Nederlanders hebben rond de jaarwisseling opnieuw meer sms'jes gestuurd dan ooit. Dit bericht Nu.nl, die alleen cijfers weergeeft van KPN, Vodafone en Telfort.  Van T-Mobile en Orange worden geen aantallen genoemd.

Vodafone en KPN meldden forse stijgingen. Van 22.00 tot 04.00 uur werden er bij Vodafone 17,5 miljoen sms'jes verstuurd, ruim 7 miljoen meer dan vorig jaar. Bij KPN gingen er in dezelfde periode bijna 10 miljoen tekstberichten uit, bijna 30 procent meer dan een jaar eerder. De klanten van Telfort verstuurden tussen 22.00 en 02.00 uur bijna 1,5 miljoen 'beste wensen' met hun gsm. Vorig jaar waren dat er nog iets meer dan 1,2 miljoen.

Ook meer belverkeer
In de uren rond de jaarwisseling spraken KPN-bellers in totaal 7 miljoen mobiele belminuten vol, 16 procent meer dan vorig jaar. De gesprekken duurden gemiddeld één tot anderhalve minuut. Vodafone-klanten pakten in totaal 6,5 miljoen keer hun gsm om iemand te bellen.

Door de drukte konden sms'jes af en toe niet direct verzonden worden en konden telefoongesprekken soms niet tot stand worden gebracht.

België nog meer sms'jes
Belgen maakten het in de nieuwjaarsnacht nog bonter. In totaal verzonden zij 46,2 miljoen tekstberichtjes over de netwerken van Proximus, Mobistar en Base, een gemiddelde van 4,5 bericht per inwoner. Dat is een absoluut record, zo luidt het.  De aanbieders hadden gerekend op 35 miljoen berichten. Vorig jaar telde België 29 miljoen sms'jes rond de jaarwisseling. Proximus verwerkte 23 miljoen tekstberichtjes, Mobistar 14,4 miljoen en Base 8,8 miljoen.

Ook de Belgische gsm-operatoren hadden zich voorbereid op de grote drukte en enkele aanpassingen doorgevoerd om hun capaciteit te vergroten. Daardoor was er op de piekmomenten soms sprake van een lichte vertraging, maar echt grote problemen bleven uit.

Reacties (1)

Geplaatst door: Martin ()

Helaas was KPN ruim een uur voor een groot deel tussen 00.05 en 01.30 voor het grootste deel niet te bereiken wegens onvoldoende capaciteit. Maar helaas is dit een taboe en KPN weet van niets

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie