Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Opnemen in HD met Sony Ericsson Vivaz

door Jeanet Woldring

Sony Ericsson heeft op 21 januari de nieuwste multimediatelefoon geïntroduceerd die de naam 'Vivaz' meekrijgt. Komt in het eerste kwartaal op de markt en heeft een adviesverkoopprijs van 499 euro. De Vivaz biedt onder meer de mogelijkheid om video op te nemen en af te spelen in HD-kwaliteit.

Shoot and share
Volgens Sony Ericsson wordt met de Vivaz ingespeeld op de toenemende behoefte van consumenten om hun ervaringen in woord en beeld te delen via internet ('shoot and share'). 

Krachtig toestel
Hoewel Symbian S60 als besturingssysteem niet de eerste was die touchscreen mobieltjes ondersteunde, is het dankzij verschillende verbeteringen wel steeds meer geschikt hiervoor. Sony Ericsson beperkt zich niet tot één systeem, maar heeft ook mobieltjes uitgebracht op het Android platform en met Windows Mobile. De Vivaz is een erg krachtig toestel, met een 720 Mhz processor en 75 MB aan werkgeheugen. 

Opnemen in HD
Dat is ook wel nodig, want het is het eerste toestel dat in staat is opnames in HD-ready te maken. Dit komt neer op een resolutie van 1280 x 720 pixels en 25 beelden per seconde. Met semi-professionele beeldstabilisatie zou dit prachtige beelden moeten opleveren, die duidelijk een stap vooruit zijn in de mobiele wereld. 
De videobeelden kunnen via WiFi geuploaded worden naar websites zoals YouTube en Picasa. Verder is het eenvoudig om toegang te krijgen tot Twitter. 

Bijzonder design
De Vivaz valt bovendien ook nog op door het bijzondere design en komt verder met alles aan boord wat je bij een toestel van dit niveau zou mogen verwachten. Bij het ontwerp is gebruik gemaakt van de designfilosofie 'human curvature', waarin de vorm van het menselijk lichaam is weerspiegeld in de telefoon. 

Om gelijk ruimte te hebben voor het maken van video's wordt een 8 GB microSD kaart standaard meegeleverd. De Vivaz komt in 4 kleuren uit.

   


Sony Ericsson Vivaz

  • Video opnames in HD-ready resolutie
  • Symbian S60 besturingssysteem
  • Erg krachtige hardware
  • Opvallend design
  • 8,1 megapixel camera met LED flits
Gepubliceerd: zaterdag 30 januari 2010
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie