Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Opladers kosten miljoenen aan energie

door Jeanet Woldring

Nederlanders laten hun opladers voor telefoons en andere apparaten vaak ongebruikt in het stopcontact zitten. Daarmee verspillen ze jaarlijks 10 miljoen euro aan energie. Dit bleek uit een onderzoek van Nuon onder zo'n duizend energiegebruikers.

Een kwart van de gevraagde personen laat één of meer opladers ongebruikt in het stopcontact zitten. Bijna de helft zegt dat het apparaat dertig uur per week 'in functie' is, gebruikt of ongebruikt. Een oplader die continu in het stopcontact zit, kost aan energie ongeveer 8 euro per jaar.

Nuon maakte het onderzoek maandag bekend. Woensdag begint het energiebedrijf met een nieuwe reclamecampagne, waarin mensen wordt gewezen op energieverspilling.

Op de energievergelijkingssite Gaslicht.com vindt u meer tips en wetenswaardigheden op het gebied van energiebesparing.

Gepubliceerd: maandag 25 juli 2005

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: <a href="https://www.linkedin.com/in/jeanet-droper-18b11461/">Linkedin</a>
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie