Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Opladen gsm kost veel energie

door Jeanet Woldring

Een van de grootste ergernissen bij mobiel bellen is de beperkte batterijduur. Elk jaar verbetert de kwaliteit van de batterijen, maar ondertussen rusten fabrikanten mobieltjes ook uit met steeds zwaardere software en functies. 

De nieuwste smartphones, die tijdens de telecombeurs in Barcelona werden geïntroduceerd, moeten meestal binnen een dag weer aan de lader. Een telefoon die als beamer functioneert, die Samsung tentoonstelde, moet na een uur presenteren al weer in het stopcontact.

Zonnecellen
Diverse bedrijven proberen oplossingen te bieden voor het batterijprobleem. Zo brengen Samsung en LG en het Nederlandse Intivation mobieltjes op de markt met zonnecellen. Als gebruikers dergelijke mobieltjes buiten hun zak houden, laden die automatisch op, zelfs bij bewolking.

Ook softwarebedrijven proberen hun programma's efficiënter te laten draaien, zodat die minder van de batterij vergen. Zo heeft Google er bij zijn besturingssysteem Androïd voor gezorgd dat er maar een beperkt aantal softwareprogramma's tegelijk kan draaien. Vaak draaien programma's op de achtergrond door, zonder dat de gebruiker het door heeft. Sommige fabrikanten proberen energie te besparen door schermpjes uit te rusten met energiezuinigere LED-verlichting.

''Mensen denken vaak dat opladen gratis is en je de gsm rustig de hele dag in het stopcontact kunt houden, maar het kost handenvol geld aan energiekosten'', zegt Ben Woldring, oprichter van de prijsvergelijkingssite Bellen.com en Gaslicht.com.

Het Zwitserse bedrijf Doqo speelt op een geheel eigen manier in op het batterijgebrek. Het bedrijf maakt automaten waarin de consument zijn batterij kan stoppen. Na ongeveer een kwartier komt deze er opgeladen uit. De automaten staan al in onder meer evenementencentrum Ahoy, diverse hotels en bij sommige vestigingen van 'AH to go'. 

Bron: ANP

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie