Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com het beste advies

door Els Werkman Leestijd: 5 minuten

Vergelijkingssites tonen vaak helemaal niet de goedkoopste opties. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad dat zaterdag 31 oktober in de krant verschijnt. Onder de vergelijkers van mobieletefoonabonnementen kwamen maar 2 van de 14 met het goedkoopste abonnement. Bellen.com vond wél de goedkoopste optie. Net als onze verzekeringsvergelijker Poliswijzer.nl voor wat betreft autoverzekeringen. En ons verbaast dat niets: in het woud van vergelijkingssites zijn wij al jarenlang echt onafhankelijk, onpartijdig en transparant. 

bellen-com-de-onafhankelijke-vergelijker.png

Onderzoeksjournalisten Daan Vermeer en Thomas de Heide hebben voor het FD een behoorlijk aantal sites aan een steekproef onderworpen. Wat is de strekking van dat artikel? "Vergelijkingssites geven lang niet altijd het beste advies. Consumenten lopen vaak de goedkoopste prijs mis als ze met een onlinevergelijker zoeken naar bijvoorbeeld een autoverzekering of een mobieletelefoonabonnement."  Hoe komt dat? Onder andere door onnauwkeurige websites, slordige berekeningen en een voorkeur om bepaalde pakketten te verkopen.

14 vergelijkers vergeleken

Bij de steekproef werd op 14 telecomvergelijkers dezelfde zoekopdracht ingevoerd. Per maand minstens 4 GB aan data en 300 belminuten, met een jaarcontract. En dan gebeurt er wat bijzonders. "Bellen en Consumentenbond komen met het goedkoopste abonnement (€132, Youfone). Belsimpel (€156, hollandsnieuwe), Phone House (€183, Lebara) en Gsmweb (€188, Ben) met de duurste optie. In het slechtste geval vallen je kosten 42% hoger uit." 

Webshop is geen vergelijker

Wat is hier bijzonder aan? Van dit rijtje is alleen Bellen.com een vergelijker (de Consumentenbond maakt gebruik van de Bellen.com vergelijking). De andere onderzochte websites zijn webshops. En die hebben logischerwijs andere belangen bij het maken van een vergelijking. Zij verkopen voornamelijk abonnementen met telefoon en de goedkopere sim onlyaanbiedingen zijn er daarom zelden beschikbaar. Het weglaten of blokkeren van zoekresultaten mag niet. Toch lijkt dat wel te gebeuren volgens de onderzoekers. Bellen.com doet dat niet en zal dat ook nooit doen. Wij vergelijken alle providers, tonen alle abonnementen, rekenen alles door en geven op basis daarvan een onafhankelijk advies. Van begin af aan zijn wij volledig en transparant.

Natuurlijk is het makkelijk over jezelf te zeggen dat je goed bent, maar ook uit het onderzoek komt dit naar voren. Waarom doen wij het beter dan andere prijsvergelijkingswebsites?

- Wij hoeven niets te verkopen
- Wij zijn niet verbonden aan een telecombedrijf
- Wij gaan niet alleen de breedte in, maar ook de diepte

Zo adviseren wij bij het FD voorbeeld niet het 4000 MB/min/sms abonnement van hollandsnieuwe. Want je hebt 4GB en 300 minuten ingevuld. Het 4000 abonnement aangevuld met de bundel onbeperkt bellen is dan een betere keuze. Daar betaal je namelijk € 13 per maand voor, zonder die bundel onbeperkt bellen ben je zo'n € 14,10 per maand kwijt. Met dat soort zaken houden wij rekening. We vermelden daarom 2 bedragen: de berekende kosten en het bedrag per maand. Zo weet je precies wat je maandelijks vaste kosten zijn en wat extra of eenmalige kosten zijn.

Stroom reacties

Onder het artikel op Nu.nl stonden binnen korte tijd een hele stroom reacties. De meeste daarvan zijn negatief. 'Vergelijkers zijn niet onafhankelijk. Het advies is alleen gunstig voor de vergelijker zelf. Je kunt het beter zelf doen.' Dat komt bij ons hard aan. Want ons bedrijf staat al vanaf 1998 garant voor onafhankelijk advies. Onze oprichter Ben Woldring was op zijn dertiende de grondlegger van de vergelijkingsmarkt in Nederland en heeft dat al die tijd vol gehouden. Zonder beïnvloeding van telecompartijen, verzekeraars, hotels of energieleveranciers.

Missie Bellen.com

Onze website heeft als doel iedereen onafhankelijk en objectief te informeren over de diensten en tarieven van de telecomaanbieders. We doen dit door het geven van deskundige informatie, via bijvoorbeeld uitgebreide achtergrondartikelen. Ook publiceren wij het laatste nieuws op het gebied van telefonie en gerelateerde zaken. En je kunt je gratis abonneren op onze nieuwsbrief, met telecomgerelateerde informatie. Belangrijkste bron van informatie over diensten en tarieven is en blijft onze vergelijker. Daarin laten we in een overzicht zien wat de goedkoopste deal is. Je kunt zelf ook aan de knoppen zitten, dan krijg je een advies op maat. Gratis. Maar voor niets gaat de zon op, hoe zit dat?

Verdienmodel Bellen.com

Bencom biedt al haar diensten gratis aan. In veel gevallen is het voor de website-bezoeker mogelijk zich direct voor een dienst aan te melden. Dit kan omdat wij bezoekers ofwel direct doorlinken naar de site van de aanbieder ofwel naar een online shop. En daar ontvangen wij een vergoeding voor van die aanbieder. Die vergoeding is niet gekoppeld aan een plaats in de vergelijkingen.

Wij zijn voor adverteerders de uitgelezen plek om diensten aan te prijzen. Want onze vergelijkingen trekken voornamelijk mensen aan die zich oriënteren op de markt. En ze staan vaak op het punt zich voor een bepaalde dienst aan te melden. Adverteren heeft geen invloed op de vergelijkingen. Sterker nog, wij vergelijken ook partijen waar we geen overeenkomst mee hebben. De producten en diensten van deze bedrijven zijn dan niet rechtstreeks via ons te bestellen, maar voor de volledigheid nemen we ze wel mee in de zoekresultaten.

Verder voorzien we diverse bedrijven van actuele tariefdata en marktanalyses en wordt ons onafhankelijke prijsvergelijkingsplatform bij diverse andere partijen ingezet.

Onafhankelijk en transparant

Het bedrijf achter de vergelijkingen, Bencom Group, is niet verbonden aan een belanghebbend bedrijf: 

  • Bellen.com kiest zelf haar koers, telecomaanbieders hebben hier geen invloed op.
  • Bellen.com heeft er geen enkel voordeel bij om een bepaalde aanbieder met voorrang te behandelen.
  • Bellen.com toont in haar vergelijkingen ook aanbieders met wie zij geen samenwerking heeft, ook als deze als beste uit de vergelijking komen.
Geactualiseerd: vrijdag 30 oktober 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie