Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Oostenrijk nu ook goedkoop Passport land

Leestijd: 2 minuten

Sinds vorige week kan nu ook goedkoop gebeld worden in en vanuit Oostenrijk met Vodafone Passport. Sinds de introductie van Vodafone Passport in juni 2005 hebben ruim 1,1 miljoen klanten zich aangemeld voor deze gratis dienst waarmee Vodafone bellers beduidend lagere tarieven betalen als ze op vakantie of zakenreis in het buitenland zijn. Volgens de aanbieder bespaart men hiermee zo'n 40% op de mobiele belkosten in het buitenland, en het voordeel kan in sommige gevallen oplopen tot 80%.

Oostenrijk 20e Vodafone Passport land
Vodafone Passport was tot nu toe beschikbaar in 19 landen in 3 continenten, waaronder veel populaire vakantielanden. Oostenrijk, een zeer populaire (wintersport)vakantiebestemming voor Nederlanders, is het 20e land dat in oktober is toegevoegd aan de lijst van landen waar Vodafone Passport geldt.

Waren in het verleden mobiele beltarieven per land verschillend, Vodafone Passport biedt klanten een simpel en transparant prijsplan dat nog steeds uniek is in de Nederlandse markt. Het ontvangen van een gesprek in het buitenland kost 99 cent per gesprek, zonder extra kosten per minuut zoals voorheen. U bent dus nooit meer dan 99 cent kwijt voor een telefoontje van de achterblijvers, hoe lang dat gesprek ook duurt. De gesprekken in Oostenrijk worden gevoerd via een zogenaamde roamingprovider, in dit geval Mobilcom. Zou u als abonnee of als prepaidklant via één van de andere roamingproviders zoals One (Connect Austria) of Tele.Ring gebeld worden, dan bent u aanmerkelijk duurder uit. Kosten: 65 cent per minuut.  

Zelf bellen, naar een nummer in het betreffende buitenland of naar een nummer in Nederland, doet men met Vodafone Passport tegen hetzelfde tarief als waarvoor men in Nederland belt, plus een eenmalig starttarief van 99 cent  per gesprek. Dat betekent dat abonnees voor 25 cent per minuut naar Nederland bellen; prepaidklanten betalen 10 cent per minuut meer. Een belletje vanuit Oostenrijk naar Nederland van 4 minuten kost een Vodafone Passport abonnee dus 2 euro, terwijl een prepaidklant 40 cent duurder uit is. Hetzelfde gesprek kost € 4,60 zonder Vodafone Passport. 

Activeren Vodafone Passport
Wie ook gebruik wil maken van Vodafone Passport kan zich eenvoudig aanmelden voor deze gratis dienst. U profiteert dan van de voordelen als u belt of gebeld wordt op het Vodafone (partner)netwerk in de Vodafone Passport landen. Controleer vooraf op Vakantiebellen.com of uw bestemming een Passport land is.  En aangekomen op de plek van bestemming moet u even controleren of u via een Vodafone (partner)netwerk belt. Stel dit zonodig handmatig in via het menu van uw telefoon.

Geactualiseerd: dinsdag 24 oktober 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie