Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Ookla onderzoek: KPN heeft snelste 5G-netwerk

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

KPN heeft momenteel het snelste 5G netwerk van Nederland. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Ookla Speedtest. KPN komt als winnaar uit de bus met de hoogste downloadsnelheden en scoort daarmee beter dan T-Mobile en VodafoneZiggo. 

ookla-kpn-snelste-5g-netwerk-2020.PNG

Onderzoek Speedtest

Het 5G-netwerk van KPN is door Ookla® Speedtest® erkend als het ‘Snelste 5G Mobiele Netwerk’ van Nederland. Tijdens het derde kwartaal van 2020 zijn meer dan 15.000 tests uitgevoerd in Nederland door willekeurige gebruikers van de Ookla Speedtest-applicatie. Met een gemiddelde downloadsnelheid van 179 Mbps kwam KPN als snelste uit de bus. De netwerken van Vodafone (94 Mbps) en T-Mobile (140 Mbps) scoorden aanzienlijk lagere snelheden. Op het gebied van 4G moest KPN concurrent T-Mobile altijd voor zich dulden, dat is bij 5G dus vooralsnog niet het geval. KPN verwacht dat de testresultaten van het vierde kwartaal nog hogere gemiddelde downloadsnelheden zullen opleveren. In het algemeen worden in 2022 hogere 5G snelheden verwacht, dan wordt namelijk de echt snelle frequentie geveild.

kpn.gif

Babak Fouladi, Chief Technology & Digital Officer en Lid van de Raad van Bestuur KPN: “We zijn dagelijks bezig met het vernieuwen van ons mobiele netwerk en het beschikbaar stellen van 5G. Een enorme operatie waarmee we inmiddels twee derde van Nederland een nog betere netwerkervaring bieden en de snelste 5G-ervaring van Nederland. We zijn er trots op dat we, ondanks dat we nog volop ons netwerk vernieuwen, nu al de snelste 5G provider van Nederland zijn. Het onderstreept dat we de juiste keuze hebben gemaakt, met onze focus op een echte 5G-ervaring met de 700MHz frequentieband als basis en een geclusterde uitrol van het volledige nieuwe mobiele netwerk over Nederland. Daarmee maken we niet alleen 4G beter, maar bieden we onze klanten ook de beste en snelste 5G ervaring van Nederland.”

Uitrol 5G

KPN zette eind juli 2020 haar 5G-netwerk aan. Er is nog geen landelijke dekking. Dat is T-Mobile wel gelukt. Maar die partij biedt dus gemiddeld lagere snelheden.  De drie netwerkproviders in Nederland zijn nog bezig met de uitrol dan wel optimalisatie van de 5G-netwerken. Er is een relatief klein, maar groeiend aantal gebruikers. Je hebt namelijk naast een geschikt abonnement ook een geschikt toestel nodig. KPN, T-Mobile en Vodafone bieden als enige operators 5G abonnementen aan. 

Geactualiseerd: maandag 7 december 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie