Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook in Turkije voordelig bellen met Vodafone Passport

6 reacties

Vakantiegangers die deze zomer naar Turkije gaan, boffen. Zij kunnen hun belbudget binnen de perken houden wanneer zij Vodafone klant zijn. Met ingang van 1 mei is het namelijk mogelijk om in dit populaire vakantieland met Vodafone Passport voordelig mobiel te bellen of gebeld te worden. Turkije is hiermee het 32e land waar men Vodafone Passport kan gebruiken.

Turkije duur 'belland'
Turkije is de snelst groeiende bestemming van Nederlandse vakantiegangers, en dit jaar waarschijnlijk  vakantieland nummer 1 volgens Vodafone. Daarnaast heeft Turkije ook een van de snelst groeiende economieën en trekt daardoor veel zakelijke bezoekers. Turkije was tot vandaag een van de weinige populaire reisbestemmingen zonder Vodafone Passport partnernetwerk.

Bij alle grote mobiele operators is bellen en gebeld worden in Turkije stukken duurder dan in West-Europese landen. Zo kost een gesprek van 3 minuten vanuit Turkije voor zowel een KPN als een Orange abonnee € 3,45 en voor een Telfort beller € 4,50.  Sinds gisteren (22 april) betalen T-Mobile abonnees  € 3,75; voorheen kostte zo'n gesprek bij deze aanbieder € 5,10. Van de grote aanbieders spant Vodafone de kroon met € 5,85.

Vodafone primeur met Turkije
Met ingang van 1 mei 2007 kunnen Vodafone Passport gebruikers in Turkije via het Vodafone Telsim netwerk echter ongeveer een derde goedkoper bellen. Voor een consument kostte een gesprek van 3 minuten vanuit Turkije € 5,85, met Vodafone Passport is dat nog slechts € 1,74. Het ontvangen van een gesprek van 3 minuten kost nu in plaats van € 4,50 nog maar € 0,99. Overigens, ook wanneer dat gesprek uren duurt, kost het nog steeds 99 cent.

1,2 miljoen Vodafone Passport klanten
Sinds de introductie van Vodafone Passport in juni 2005 profiteren ruim 1,2 miljoen klanten van de prijsvoordelen in het buitenland. Zij bellen tegen het tarief dat ze in Nederland betalen, het zogeheten 'ThuisTarief' (vanaf 25 cent per minuut) plus eenmalig 99 cent starttarief per gesprek. Een gesprek ontvangen kost eenmalig 99 cent per gesprek ongeacht de duur van het ontvangen gesprek.

Passport in alle EU-landen plus een groeiend aantal landen daarbuiten
Nederlanders kunnen Vodafone Passport nu gebruiken in de gehele Europese Unie plus een groeiend aantal landen daarbuiten, zoals Zwitserland, Turkije, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Op Vakantiebellen.com kunt u vinden welke exact de  Vodafone Passport landen zijn. Aanmelden kan via de klantenservice, is voor consumenten gratis en in veel gevallen ook voor zakelijke klanten. Wie een abonnement heeft afgesloten na 1 juni 2005, is automatisch aangemeld voor Vodafone Passport.

 Vodafone Passportlanden
 per 1 mei wordt Turkije toegevoegd

Reacties (6)

Geplaatst door: margareth ()

23,762:/

een telefoongesprek vanuit Turkije in juli 2008 kostte mij met mijn
abonnement van Vodafone en gebruik van Passport, ja let wel:,

E.44,244 voor de duur van 26.59 minuten. Dit gesprek liep via Telsim.


Hoezo de kluit belazeren??/ Voor 14.07 minuten was de prijs E.23.762

U zult begrijpen dat dit echt geen goeie koop is.

Geplaatst door: Adriian ()

Ay Yeldiz blijkt voor bellen VANUIT Turkije een van de duurste te zijn. Deze kaarten zijn echt bedoeld voor bellen vanuit Nederland, Belgie....

Geplaatst door: Bert ()

Ik las net dat je beter in Turkije een prepaid van bijvoorbeeld Avea kunt kopen. Probleem is dat je een Nederlands toestel moet registreren. Zoniet dan locken ze hem. Voor 60 euro koop je al een Turks pre-paidpakket. Toestel incl. kaart. Dat haal je er zo uit! Natuurlijk moet je hem af en toe opwaarderen anders sluiten ze hem af. Maar niet getreurd als je weer gaat koop je gewoon een nieuwe.

Geplaatst door: keesjan ()

Waarom wordt Ay Yildiz hier niet genoemd? Dat is toch het prepaidmerk van KPN speciaal gericht op Turken? Of is het bellen naar T. alleen goedkoop voor Ay Yildizzers? En niet het bellen vanuit Turkije?? Iemand ervaring?

Geplaatst door: fred ()

Bij vodafoon is het geen 99ct per minuut maar per ontvangen gesprek. Maakt niet uit hoe lang je aan de telefoon hangt.

Geplaatst door: edgar ()

als het bellen nu in heel de eu niet meer dan 99 cet kost per min zijn we van heel dan gezeik af ik vind eigelijk 25 cebt mee dan genoeg binnen de eu eb er buiten hoog uit 1 euro

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie