Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook in Turkije voordelig bellen met Vodafone Passport

Vakantiegangers die deze zomer naar Turkije gaan, boffen. Zij kunnen hun belbudget binnen de perken houden wanneer zij Vodafone klant zijn. Met ingang van 1 mei is het namelijk mogelijk om in dit populaire vakantieland met Vodafone Passport voordelig mobiel te bellen of gebeld te worden. Turkije is hiermee het 32e land waar men Vodafone Passport kan gebruiken.

Turkije duur 'belland'
Turkije is de snelst groeiende bestemming van Nederlandse vakantiegangers, en dit jaar waarschijnlijk  vakantieland nummer 1 volgens Vodafone. Daarnaast heeft Turkije ook een van de snelst groeiende economieën en trekt daardoor veel zakelijke bezoekers. Turkije was tot vandaag een van de weinige populaire reisbestemmingen zonder Vodafone Passport partnernetwerk.

Bij alle grote mobiele operators is bellen en gebeld worden in Turkije stukken duurder dan in West-Europese landen. Zo kost een gesprek van 3 minuten vanuit Turkije voor zowel een KPN als een Orange abonnee € 3,45 en voor een Telfort beller € 4,50.  Sinds gisteren (22 april) betalen T-Mobile abonnees  € 3,75; voorheen kostte zo'n gesprek bij deze aanbieder € 5,10. Van de grote aanbieders spant Vodafone de kroon met € 5,85.

Vodafone primeur met Turkije
Met ingang van 1 mei 2007 kunnen Vodafone Passport gebruikers in Turkije via het Vodafone Telsim netwerk echter ongeveer een derde goedkoper bellen. Voor een consument kostte een gesprek van 3 minuten vanuit Turkije € 5,85, met Vodafone Passport is dat nog slechts € 1,74. Het ontvangen van een gesprek van 3 minuten kost nu in plaats van € 4,50 nog maar € 0,99. Overigens, ook wanneer dat gesprek uren duurt, kost het nog steeds 99 cent.

1,2 miljoen Vodafone Passport klanten
Sinds de introductie van Vodafone Passport in juni 2005 profiteren ruim 1,2 miljoen klanten van de prijsvoordelen in het buitenland. Zij bellen tegen het tarief dat ze in Nederland betalen, het zogeheten 'ThuisTarief' (vanaf 25 cent per minuut) plus eenmalig 99 cent starttarief per gesprek. Een gesprek ontvangen kost eenmalig 99 cent per gesprek ongeacht de duur van het ontvangen gesprek.

Passport in alle EU-landen plus een groeiend aantal landen daarbuiten
Nederlanders kunnen Vodafone Passport nu gebruiken in de gehele Europese Unie plus een groeiend aantal landen daarbuiten, zoals Zwitserland, Turkije, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Op Vakantiebellen.com kunt u vinden welke exact de  Vodafone Passport landen zijn. Aanmelden kan via de klantenservice, is voor consumenten gratis en in veel gevallen ook voor zakelijke klanten. Wie een abonnement heeft afgesloten na 1 juni 2005, is automatisch aangemeld voor Vodafone Passport.

 Vodafone Passportlanden
 per 1 mei wordt Turkije toegevoegd

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie