Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Ook buiten EU datalimiet bij T-Mobile

door Jeanet Woldring

Vanaf 1 juli stelt T-Mobile een automatische limiet in om vakantiegangers tijdens hun verblijf in het buitenland te beschermen tegen onverwacht hoge kosten voor het gebruik van mobiel internet via telefoon of laptop. 

Binnen en buiten de EU datalimiet
Dankzij de roamingvoorschriften van de EU wordt de maandelijkse limiet voor dataroaming automatisch vastgesteld op 59,50 euro, tenzij u een hoger of lager limiet heeft gekozen. 

Daarnaast geldt buiten de EU een dagelijkse limiet van 50 euro. Naar eigen zeggen is T-Mobile daarmee de enige provider die vakantiegangers ook buiten de EU bescherming biedt.

De automatische begrenzing biedt T-Mobile abonnees duidelijkheid vooraf over de kosten van het gebruik van mobiel internet tijdens de vakantie. Zodra de datalimiet in zicht komt, worden T-Mobile klanten hierover automatisch per sms geïnformeerd. Is de limiet daadwerkelijk bereikt, dan wordt de internetverbinding verbroken (binnen de EU) of wordt de snelheid beperkt tot 64/16 Kb/s (buiten de EU). 

Klanten die onbeperkt gebruik willen maken van mobiel internet in het buitenland kunnen dit aangeven door een sms met de tekst 'datalimiet uit' te sturen naar 1301. 

Lagere tarieven voor bellen in het buitenland
Per 1 juli 2010 verlaagt T-Mobile ook de tarieven voor bellen en gebeld worden in de EU voor zowel abonnees (postpaid) als prepaidklanten. Tevens is vanaf 1 juli het ontvangen van een voicemailbericht in het buitenland voor prepaidklanten nu gratis. Voor postpaidklanten is dit al gratis sinds 2007. Op Vakantiebellen.com, onze speciale website voor bellen in en vanuit het buitenland, kunt u de nieuwe tarieven vanaf donderdag a.s. vergelijken.
 

Gepubliceerd: dinsdag 29 juni 2010
Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie