Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ook aansluitkosten bij Vodafone en T-Mobile

door Jeanet Woldring

Na KPN gaan ook Vodafone en T-Mobile de aansluitkosten weer van stal halen.  Met name een abonnement afsluiten in een winkel wordt daardoor minder aantrekkelijk. In tegenstelling tot KPN  blijft online bestellen bij Vodafone en T-Mobile echter wel gratis. En bij T-Mobile hoef je ook geen aansluitkosten te betalen voor sim only abonnementen.

Met de terugkeer van de aansluitkosten volgen Vodafone en T-Mobile heel snel marktleider KPN. KPN gaat echter veel verder door voor alle nieuwe abonnementen (ook tweejarige) aansluitkosten te vragen, waar je ze ook bestelt. Vreemdgenoeg leverde het nieuws geen enkele reactie op.

Vodafone
Bij Vodafone moeten aansluitkosten betaald worden door nieuwe klanten die een eenjarig contract in de winkel of telefonisch afsluiten. Het aansluittarief bij een nieuw basisabonnement met een contractperiode van een jaar bedraagt 24,50 euro, terwijl bij een eenjarig sim only-abonnement 9,95 euro moet worden neergeteld. Bestaande abonnees die hun abonnement willen verlengen, nieuwe klanten die een tweejarig abonnement kiezen en consumenten die online een abonnement afsluiten, betalen geen aansluitkosten.

Volgens Vodafone is de economische situatie mede de oorzaak van dat tot gedeeltelijke herinvoering van aansluitkosten is besloten. Met de maatregel zou Vodafone kosten willen besparen, onder andere door meer klanten over te halen om online een abonnement af te sluiten.

T-Mobile
Nieuwe klanten die een eenjarig T-Mobile-abonnement in de winkel afsluiten, betalen sinds 1 april een aansluittarief van 26,95 euro, zo laat T-Mobile woordvoerder Priscilla Tomasoa weten. Voor sim only-abonnementen en online bestellingen worden nog geen aansluitkosten gerekend.

Vorig jaar ontstond er nog ophef toen T-Mobile weer aansluitkosten voor de iPhone in rekening ging brengen. De concurrenten vonden toen dat T-Mobile dat eigenlijk niet kon maken. 

In de Belwijzer Mobiel worden aansluitkosten in de berekening meegenomen 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie