Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ontdek internet op je mobiel

door Jeanet Woldring

In de laatste week van december start de landelijke promotiecampagne 'Ontdek internet op je mobiel'. Als het aan het Open Mobiel Internet Platform (OMI) en ECP.nl ligt gaan we tijdens Kerst 2007 allemaal massaal mobiel internetten.

Ter promotie van het gemak van internet op de mobiele telefoon is week 52 van 2007 uitgeroepen tot themaweek: Ontdek internet op je mobiel.

Alle mobiele operators, contentproviders en mediapartijen vestigen in en rond deze week extra aandacht op de mogelijkheden en het gemak van internet op de mobiel met aanbiedingen en promoties. Sommige mobiele bellers kunnen gedurende de actieperiode zelfs gratis gebruik maken van internet op hun mobiel.

Ook komt er een boekje met informatie over mobiel internet bij een twintigtal tijdschriften. Aansluitend gaat op 6 december de website ontdekinternetopjemobiel.nl in de lucht met het dienstenaanbod van uitgevers en mobiele providers. Aanvullend wordt er ook een voor mobiele telefoons geoptimaliseerde website gelanceerd onder de naam ontdek.mobi.

Internet op mobiele telefoons wordt steeds populairder, mede doordat er steeds meer goede mobiele diensten en mobiele internetsites worden aangeboden. De mobiele sites bieden nieuws, weer, files, e-mailen, chatten en muziek. Daarnaast speelt ook de introductie van 'flatfee'-tarieven een grote rol: voor een vast bedrag per maand (vanaf 10 euro per maand) kan men tegenwoordig zorgeloos internetten op de mobiele telefoon. De volgende stap is nu om de mogelijkheden en het gemak van internet op de mobiele telefoon bij een breed publiek bekend te maken.

Het Open Mobiel Internet Initiatief (OMI) dat midden 2006 onder de paraplu van ECP.nl is opgericht, heeft in een jaar tijd al veel bereikt. Prioriteiten als prijstransparantie, standaards, handsetconfiguratie en vrijheid voor de consument zijn in belangrijke mate gerealiseerd, alleen in 'gebruikersherkenning' is nog te weinig voortgang geboekt.  MobileCowboys: 'Zo is de roep om meer transparante prijzen beantwoord door een flatfee GPRS/UMTS tarief bij alle operators van rond een tientje. De prijsdiscriminatie on/off portal is verdwenen. Surfen op het open mobiele internet kostte meer per MB dan op operator portals als Vodafone Life of i-mode. Er zijn afspraken gemaakt over standaarden op het gebied van markup language (xhtml) en url notatie.' 

Vreemdgenoeg omschrijft Pim van der Feltz van T-Mobile in de Volkskrant  mobiel internet als een 'onverkoopbaar' product. De consument zou zich nog te vaak afvragen wat het nut is van internettoegang via een mobieltje. Slechts vijf procent van alle T-Mobile-klanten heeft een abonnement op het flatfee Web'nWalk-abonnement. Tien procent van alle consumenten zou beschikken over een voor UMTS- of HSDPA-geschikt toestel. Wel is het aantal klanten in een jaar verdubbeld en is het totale verbruik op het netwerk opgelopen naar 300 gigabytes per dag.  Van der Feltz is ervan overtuigd dat mobiel internetten net zo populair wordt als mobiel telefoneren.

Zie ook: Mobiel internet - Toestelwijzer - Belwijzer Mobiel

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie