Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Online en Tele2 binnenkort met kabeltv

door Jeanet Woldring

Concurrentie op de kabel neemt serieuze vormen aan. Online maakt haast met de introductie van kabeltelevisie. Ook Tele2 aast op toetreding. Dat bedrijf denkt over enkele weken de eerste klanten te kunnen bedienen, aldus de Telegraaf.

Online meent dat het aanbieden van tv-internet-telefonie in één pakket cruciaal is voor de toekomst van een modern telecombedrijf. Directeur Maarten Stamrood: "De markt voor mobiele en vaste telefonie is verzadigd. En internet is overal hetzelfde, er is geen onderscheid meer mee te maken. Televisie is hét wapen waar de slag om de klant nu mee beslist wordt."

Deskundigen zijn het met Stamrood eens. Marktkenner Ben Woldring, die drie-in-éénpakketten op prijs en inhoud vergelijkt via de website Totaalwijzer.nl: "In het eerste kwartaal van 2010 steeg het aantal bezoekers dat drie-in-éénpakketten met elkaar vergeleek met 30%. Vergeleken consumenten vroeger de prijzen van internet met elkaar, en werd dat later internet en bellen in één, nu is het internet, bellen én tv als drie-in-éénpakket wat ze willen."

In Nederland is het leeuwendeel van de kabel in bezit van twee partijen, UPC en Ziggo. Toezichthouder Opta verplichtte hen in 2008 die infrastructuur open te stellen voor derden, om zo de concurrentie te bevorderen. Inmiddels is Online net als concurrent Tele2 in 'vergevorderde gesprekken' met zowel UPC en Ziggo om gebruik te mogen maken van hun kabel.

Gepubliceerd: donderdag 22 juli 2010
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie