Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Online ADSL het voordeligst voor mensen zonder vaste lijn

door Jeanet Woldring 8 reacties

Internetprovider Online is met een snelle internetverbinding  het goedkoopst voor mensen die niet over een werkende vaste KPN-lijn beschikken. Dat komt door de 'omruilweken campagne' waarin de provider een halfjaar lang een fikse korting geeft op de maandprijs.

Bij  ADSL Extra & Telefonie geeft Online het eerste halfjaar tien euro korting  per maand waardoor je geen 25 maar 15 euro moet neertellen voor een 20 Mb/s verbinding inclusief Telefonie Basis. 

Deze tijdelijke actie is bijna een kopie van de exclusieve actie van Tele2 die daarmee lange tijd aan kop stond in de TOP 5 Internet + Bellen.
Geen vaste lijn

Ook voor consumenten die alleen een snelle internetverbinding willen en geen behoefte aan bellen via internet, heeft Online een actie. Op ADSL Extra geeft de provider de eerste drie maanden tien euro korting per maand. Hierdoor is Online op jaarbasis goedkoper dan Telfort waarbij opgemerkt moet worden dat je bij Telfort een gratis draadloos modem krijgt.

Lijnhuur inbegrepen
Wie Online ADSL Extra vergelijkt met ADSL!Totaal komt tot de conclusie dat ADSL!Totaal op jaarbasis één euro goedkoper is. Bij Online is de lijnhuur inbegrepen, terwijl dat bij ADSL!Totaal niet het geval is. Daardoor ben je bij laatstgenoemde ruim honderd euro duurder uit als je geen vaste KPN-lijn hebt.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (8)

Geplaatst door: Mirjam ()

ADSL is verouderd en beloofde snelheden worden zelden gehaald. Een waardige opvolger die kan concurreren met kabel laat staan glasvezel is nog ver weg en zal er ook wel niet meer van komen. Niettemin is het nog wel leuk voor mensen die net kennismaken met internet en niet teveel eisen stellen en/of willen betalen.
Hopen dat de kabel snel wordt opengesteld, zodat daar de concurrentie ook kan losbarsten op een moderne infrastructuur en dat de glasvezelnetwerken verder oprukken.

Geplaatst door: Maarten Spechters ()

@ Ben...

Zo is het precies...

Zelfs als je de prijs van het Standaarpakket Radio/TV optelt bij je abonnementen van UPC of Ziggo, ben je er qua prijs- en kwaliteit verhouding nog steeds bij hen het beste uit.

Niet iedereen is uit op het goedkoopste van het goedkoopste. Mensen willen ook nog producten waar ze meer plezier aan beleven...

Geplaatst door: Ben ()

Dat je bij internet via de kabel ook het standaardabbo. moet afnemen is niet alleen bij Upc het geval ook bij Ziggo en de anderen is dit zo. Maar ondanks dat ben ik heel erg blij dat wij 2 jaar geleden toen we besloten om breedbandinternet te nemen hebben gekozen voor kabelinternet en niet voor adsl wij hebben power van upc (16mb) en we krijgen ook 16mb en niet zo als bij adsl 20mb betalen en misschien 8mb krijgen, dat er door de diverse adsl aanbieders zo wordt gestunt met aanbiedingen is heel logisch, als je product technisch heel ver achterloopt bij de concurrentie (kabelinternet) ben je wel gedwongen heel veel water bij de wijn te doen.

Geplaatst door: Rien ()

@M.Spechters
Uiteraard ben ik vrij om naast de kabel ook digitenne of schotel te nemen.
Maar als ik verplicht ben om wel voor analoge tv ongeveer 16 euro per maand te betalen terwijl ik het dan niet gebruik, heb ik er geen interesse in. Ik wens dus uitsluitend internet af te nemen via UPC en NIET voor analoge tv te betalen.
------------------------------------------------------
* Alleen beschikbaar i.c.m. het UPC Standaardpakket Radio/TV (max. € 16,70 p/m)
------------------------------------------------------
Bovenstaande zin heb ik voor de duidelijkheid even gecopieerd en geplakt. Het is een schande dat dit getolereerd wordt......

Geplaatst door: Maarten Spechters ()

Nou ik woon toevallig niet vlakbij de centrale van KPN. Mijn internet was dus langzamer dan 3 Mbps. Dat is echt te weinig voor mij. Daar kan ik niets mee...
Via de kabel heb ik nu voor hetzelfde geld 60 Mbps en die haal ik ook nog echt!
Verder ben ik met kabeltv juist tevreden. Ik ben misschien van die weinige nog die niet geinteresseerd is in digitale tv. Ik betaal dus één bedrag en in ons huishouden staan er 5 tv`s. Ongeveer 3 euro per tv. Wat ik niet helemaal begrijp, hoezo kan je als je kabel hebt geen digitenne of schotel nemen? Staat er toch los van? Overigens zijn wij niet op zoek naar het goedkoopste van het goedkoopste. Wij willen iets waar we ook allen plezier aan beleven...

Geplaatst door: Rien ()

@Maarten Spechters
Dat ADSL uit de gratie is valt reuze mee, dit is iets wat de propaganda van de kabeloperators ons wil doen geloven. Uiteraard kunnen zij hogere snelheden leveren, maar daar betaal je dan ook voor.
De hoofdreden dat ik niet voor de kabel heb gekozen is het feit dat als ik wil internetten via de kabel ik VERPLICHT ben om tenminste analoge tv bij hen af te nemen. (in mijn geval UPC) . Van dit soort opgedrongen verplichtingen houd ik niet.
Daardoor heb ik dus geen vrije keuze meer voor schotel of digitenne.
Misschien eens iets voor de Opta o.i.d. om eens maatregelen tegen dit koppelgedrag van de kabeloperators te onderrnemen ?

Geplaatst door: Maarten Spechters ()

ADSL is toch volledig uit de gratie?

Geplaatst door: Rien ()

Ongeveer 1,5 maand geleden heb ik mijn Tele2 ADSL-Family opgezegd en Online ADSL-Extra ervoor in de plaats genomen. Ik was bij Tele2 19.95 voor de ADSL kwijt, vermeerderd met ongeveer 19,00 euro incl nummerweergave voor mijn telefoonabo bij de KPN kwijt EXCLUSIEF gesprekskosten, dus totaal ongeveer 40 euro. Nu heb ik de KPN lijn opgezegd waardoor ik slechts 20 euro p/mnd (excl 25 euro éénmalige startkosten voor bruikleenmodem e.d.) kwijt ben.
Aanvankelijk had ik een storing bij Online waardoor ik het niet aan de praat kreeg, na ongeveer 1 week een monteur erbij gehad welke constateerde dat het modem defect was. Hij heeft er een ander modem tussengezet (Speedtouch 706) en tot nu toe werkt het perfect. Verwacht echter niet dat U 20 Mb aan snelheid krijgt, ik heb maar 4 á 5 Mb maar ik kan me er mee redden. Er staat ook TOT 20 Mb, dit betekent dat U het alleen kunt halen als U direct naast de telefooncentrale woont waarin de apparatuur voor Uw verbinding geplaatst is.......

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie