Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Onduidelijkheid tariefsverhoging KPN thuisbellen

door Jeanet Woldring

KPN verhoogt op 1 januari de tarieven voor bellen met een vaste aansluiting. Dat bericht was 30 december te lezen op Telecompaper. Ook op KPN.com stonden de oude én nieuwe  Belbasis tarieven per 1 januari, al was het even zoeken op de vernieuwde website.

1 januari of 1 april?
Om in het nieuwe jaar actuele tarieven te kunnen tonen, is KPN BelBasis op Bellen.com op de laatste dag van het oude jaar razendsnel aangepast. Tot onze grote verbazing vermeldt  KPN.com vandaag, maandag 4 januari,  alleen de nieuwe abonnementsprijs en geen nieuwe gesprekstarieven.  Wel worden op de Tarievenpagina Vaste Telefonie nieuwe tarieven voor Belvrij en BelBudget genoemd. Deze gaan vreemdgenoeg niet per 1 januari, maar per  1 april 2010 in.

Wat houdt de wijziging BelBasis in?
De wijziging BelBasis betreft de abonnementsprijs die met 1% verhoogd is, gebaseerd op een schatting van de consumentenprijsindex. Het Belbasis abonnement kost voortaan 19,19 euro  in plaats 19,00 euro.
 
Ook extra faciliteiten zoals nummerweergave worden duurder. In plaats van drie verschillende starttarieven is er een uniform (en hoger) starttarief voor alle soorten gesprekken. Dit wordt 6,5 cent in plaats van 4,5 cent binnen de regio en 5,5 cent buiten de regio. De gesprekskosten voor bellen naar vaste nummers van KPN blijven gelijk. Bellen naar nummers van andere aanbieders kost hetzelfde als naar KPN. 

Verder zijn de tarieven voor bellen naar andere mobiele operators gelijkgetrokken. Bellen naar mobiel van KPN wordt na 1 januari goedkoper. Bellen naar een mobiel nummer buiten het netwerk van KPN wordt duurder voor de meeste operators. Daarnaast worden alle gesprekskosten naar boven afgerond op de eerstvolgende hele cent. 

Bellen.com heeft bij KPN naar de juiste ingangsdatum gevraagd. Zodra deze bekend is,  zullen wij onze bezoekers daarover informeren. Vooralsnog ziet u de nieuwe tarieven BelBasis.

Update: de wijzigingen van BelBasis dateren van 1-1-'10; BelVrij en BelBudget wijzigen 1-4-2010

Tariefvergelijking Vaste Telefonie

Gepubliceerd: maandag 4 januari 2010
Geactualiseerd: vrijdag 12 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie