Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onbereikbaar door stroomstoring, wat nu?

door Jeanet Woldring

Je werkt thuis, maar door een stroomstoring ben je per mail en telefonisch niet bereikbaar. Wat kun je doen? Agentschap Telecom geeft adviezen.

Uit onderzoek van Agentschap Telecom blijkt dat huishoudens onvoldoende zijn voorbereid op een stroomstoring. De samenleving is zich nauwelijks bewust van de effecten van uitval, terwijl die afhankelijkheid de afgelopen jaren is toegenomen. Nederlanders vinden het niet nodig diensten of apparatuur aan te schaffen om telecomdiensten te kunnen blijven gebruiken bij een stroomstoring. 

Stroomuitval

Eens per jaar hebben ongeveer 350.000 huishoudens langer dan twee uur geen elektriciteit. Televisie, vaste telefonie, internettoegang vallen dan uit. Bij een langdurige uitval kun je zelfs je mobiel niet meer gebruiken. Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van de kans op uitval van telecommunicatie en de consequenties hiervan. Terwijl de gevolgen hinderlijk en zelfs ernstig kunnen zijn. Dit geldt voor huishoudens, maar zeker ook voor bedrijven aan huis. Het opladen van mobiele telefoons is niet mogelijk en administratiesystemen, betalingsverkeer en beveiligingssystemen kunnen uitvallen.

thuiswerken-bij-stroomstoring-ups.PNG

Gevolgen uitval telecom

Frank Alfrink, directeur van ZZP Nederland, ondervond dat bedrijven aan huis te weinig rekening houden met de gevolgen van de uitval van telecommunicatie. Onlangs zat hij lange tijd zonder stroom. “Omdat de storing meer dan vier uur duurde had ik recht op een schadevergoeding. Toen ik de brief kreeg moest ik wel even lachen. Het bedrag was symbolisch als je het vergelijkt met de verloren omzet van een adviseur die thuiswerkt”. Oplossingen liggen voor het oprapen. Dat bleek ook de ervaring te zijn van Margreet Drijvers, directeur van de Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO), “Toen ik in Sofia woonde werden we regelmatig geconfronteerd met uitval van het lichtnet. Daar leer je mee omgaan. Onze computers waren aangesloten op een UPS, een soort noodstroomvoorziening. Dan kan je gewoon doorwerken.”

Thuiswerken bij stroomstoring

Samen met PZO en ZZP Nederland heeft Agentschap Telecom een dynamische pdf ontwikkeld waarin adviezen staan voor bedrijven aan huis. De pdf Thuiswerken bij stroomstoring geeft inzicht in de consequenties van stroomuitval en bevat adviezen en mogelijke oplossingen.

Lees de blog op Gaslicht.com: Gas- of stroomstoring? Dit is wat je moet doen!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie