Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Omzet T-Mobile daalt ondanks stijging abonnees

door Anniek Kruijer

t-mobile.gifVoor het vijfde kwartaal op rij ziet T-Mobile een stijging in het aantal abonnees. De klanten verbruikten 58 procent meer data dan een jaar eerder, desondanks daalde de omzet. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers.

Omzetdaling 12 procent

In het tweede kwartaal van dit jaar groeide het aantal klanten met een abonnement naar 2,86 miljoen. Dat zijn 106.000 meer dan een jaar eerder. Door de daling in het aantal prepaid klanten bleef het totale T-Mobile klantenbestand met 3,67 miljoen klanten echter stabiel. De omzet was bijna 12 procent minder dan een jaar geleden en de winst daalde met 17 procent. 

CEO Mark Klein, die binnenkort T-Mobile verlaat, noemt het stijgende aantal abonnees 'een duidelijk signaal' dat het bedrijf weer aantrekkelijker wordt bij de consument. Het aantal Ben-klanten is al vijf kwartalen op rij gestegen. Hij schrijft dat onder meer toe aan de invoering van 4G-internetbundels. Wel is hij minder tevreden over de omzetdaling. 

KNIPPR en '4G voor thuis'

In het tweede kwartaal lanceerde T-Mobile als eerste Nederlandse mobiele aanbieder onbeperkt bellen voor het MKB in en tussen Nederland, de EU en de Verenigde Staten tegen een vast maandtarief. Ook heeft de provider de OTT-TV-dienst KNIPPR gelanceerd. Daarnaast introduceerde T-Mobile in samenwerking met klanten '4G voor thuis'.

Best_geteste_netwerk_T-Mobile2016.jpg

Best geteste netwerk

Het netwerk van T-Mobile werd in maart als beste getest door onderzoeksinstituut P3. Het jaarlijkse onderzoek kijkt naar de dekking, capaciteit en kwaliteit van mobiele netwerken. T-Mobile behaalde de hoogste score, op de voet gevolgd door KPN, Vodafone en Tele2.

4G+ uitgerold

In het tweede kwartaal heeft T-Mobile de uitrol van 4G+ afgerond. Het supersnelle netwerk biedt naast hogere snelheden ook een nog stabielere dataverbinding onderweg. Ideaal voor bijvoorbeeld het streamen van films of videobellen in een rijdende auto of trein.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie