Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nummerinformatiedienst 1820 niet meer gratis

door Jeanet Woldring 4 reacties

Per 1 september j.l. is de gratis nummerinformatiedienst 1820 niet langer gratis. Bellers krijgen sindsdien het bericht 'dit gesprek kost 25 eurocent per minuut plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon'.

1820 startte nadat het Ministerie van Economische Zaken besloot 118 nummerinformatie per 1 april 2007 op te heffen. De nummerinformatiedienst van 1820 was de enige gratis nummerinformatiedienst in Nederland, en werd ondersteund door een korte reclameboodschap voorafgaand aan de computergestuurde informatiedienst. Recent stapte 1820 nog over naar een systeem waarbij de beller door een persoon geholpen werd. Deze optie is nog steeds van kracht.

Hoewel niet meer gratis is het toch nog altijd flink goedkoper dan 1888 van KPN en 1800 van Vodafone die € 0,70 per minuut kosten.

Meer informatie over nummerinformatiediensten (18xy)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: Roland ()

Beste Valie,

Bedankt voor je antwoord. Ik gebruik geen mobiel internet. Daar ben ik niet op geabonneerd. Om nu speciaal mobiel internet te gaan gebruiken om een nummer op te vragen, is dat mij te kostbaar.

Je hebt ook een CD-foon gids als die gewoon in je mobiel gestopt kan worden en dat op een of andere manier gekoppeld kan worden: Dan zou je ook meteen kunnen zien wat de naam is van diegene die je belt!

Geplaatst door: Valie ()

[quote]Zou er geen mogelijkheid zijn dat je op je mobiel de telefoongids neer kan zetten? Dan zouden de 18xx nummers grotendeels overbodig worden. [/quote]

Ik zou zeggen: gebruik Mobiel internet 🙂

Geplaatst door: Valie ()

"Zou er geen mogelijkheid zijn dat je op je mobiel de telefoongids neer kan zetten? Dan zouden de 18xx nummers grotendeels overbodig worden. "

Ik zou zeggen: gebruik Mobiel internet🙂

Geplaatst door: Roland ()

Zou er geen mogelijkheid zijn dat je op je mobiel de telefoongids neer kan zetten? Dan zouden de 18xx nummers grotendeels overbodig worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie