Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nummerinformatie Wixi schiet onder duiven 1850 en 1888

Nederland is weer een nummerinformatiedienst rijker. Wie een telefoonnummer zoekt, kan sinds gisteren gebruikmaken van  Wixi via het nummer 1890. Voor 1,30 euro word je doorverbonden  naar vrienden, storingsdiensten, klantenservice, verzekeraars en ziekenhuizen, taxi’s tot en met bezorgklachten van kranten. In oktober introduceert Wixi innovatieve functies, waaronder het gratis aanmelden van trefwoorden voor vaste en mobiele telefoonnummers.

Telefoonnummers opvragen via 1890
"Wixi 1890 nummerinformatie zet concurrentie op scherp in aanloop naar innovatief doorverbinden". Zo kondigt het bedrijf zichzelf aan in een persbericht. Wixi is per direct  24 uur bereikbaar voor alle bellers in Nederland en werkt niet met een computer maar met live-telefonisten. Bellers vanaf een mobiel toestel kunnen optioneel een sms ontvangen met het gevonden nummer. De Wixi dienstverlening zal verder worden ondersteund met het persoonlijk telefoonboek en gebruiksvriendelijke toepassingen.  

Geen concurrerend tarief, wel innovatief
Wixi 1890 gaat zich met name richten op 'de loyale klanten van het voormalige 118 die vertrouwen op correcte nummerinformatie'. Het tarief is € 1,30 per gesprek, daarna is bellen waarnaar is doorverbonden, gratis. Dit tarief is weinig concurrerend te noemen. Bij alle zogenaamde 18xy-nummerinformatiediensten betaal je deze gesprekskosten. De enige goedkopere aanbieder is Casema. Het kabelbedrijf verbindt u via 1828 door voor € 1,09 per gesprek. Bij 1820 kun je helemaal gratis telefoonnummers opvragen, daarvoor krijg je echter reclame op de koop toe.

Doorverbinden naar mobiele nummers gratis
Een verschil met andere nummerinformatiediensten is dat Wixi 1890 niet alleen gratis doorverbindt naar vaste, maar ook naar mobiele nummers in Nederland. Bij andere aanbieders betaalt u vaak het minuuttarief dat bij uw abonnement hoort. Uitzondering is 1850, bij wie je 5 minuten gratis beltijd krijgt bij het doorverbinden naar Europese mobiele nummers.   

Innovatief doorverbinden 
Volgens Frank van der Heijden, initiatiefnemer van Wixi 1890, hebben nummerinformatiediensten die bijna hetzelfde bieden als 125 jaar geleden, geen bestaansrecht. Daarom gaat het bedrijf innovatieve informatiediensten introduceren waardoor het vinden en doorverbinden versneld wordt.  

Met het fenoneem 'Wixi  trefwoorden' kan iedere mobiele en vaste telefoonabonnee aan telefoonnummers een naam geven en zo ook een eigen identiteit (bijv. bedrijfsnaam, productnaam of achternaam). Ook prepaidbellers kunnen hun persoonlijke Wixi trefwoord zelf bedenken en vastleggen. Zodra de naamgever het Wixi trefwoord bekend maakt bij relaties en vrienden is hij telefonisch bereikbaar. De relaties bellen naar Wixi, zeggen exact het Wixi trefwoord en worden doorverbonden. Dit alles zonder dat het telefoonnummer algemeen bekend moet worden.

Wixi gaat ervan uit dat een trefwoord makkelijker te onthouden is dan een telefoonnummer wat doorverbinden eenvoudig maakt. Het registreren van Wixi trefwoorden zal over een maand worden geïntroduceerd.

Actuele telefoonnummerbestanden 
Wixi verbindt ook door naar zoekgeraakte- en gewijzigde telefoonnummers. Nummerwijzigingen worden dagelijks in de Wixi telefoonbestanden ingevoerd.

Meer informatie: Nummerinformatiediensten, de opvolgers van 118 - Tariefvergelijking 18xy-nummers

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie